WENEN DOOR DE OGEN VAN TEKENAAR FRANS LE ROUX

RAVENSBURGER KOMT MET NIEUWE LEGPUZZEL IN DE SERIE ‘CITIES OF THE WORLD'!

Burberry Cashmere Scarf Het maken van een legpuzzel uit de serie ‘Cities of the World’ van Ravensburger is een feestje. Tijdens het puzzelen blijf je kijken naar de vrolijke tekening van een wereldstad en… steeds ontdek je weer doldwaze dingen. Ook bij de nieuwe legpuzzel van de Oostenrijkse hoofdstad ‘Wenen’ is dat het geval. Tekenaar Frans Le Roux heeft de Michaelerplatz, één van de bekendste pleinen van de stad en het paleis de Hofburg, waar je o.a. de keizerlijke appartementen evenals het Sissi museum en de Spaanse rijschool kunt bezoeken, op geheel eigen wijze afgebeeld. Ook onze Amerikaanse vrienden Bob en Nancy zijn natuurlijk weer van de partij op deze puzzel.

Onverwachte situaties
Bob en Nancy, twee Amerikaanse toeristen, zijn dol op reizen en op puzzelen! Je vindt ze dan ook terug op alle puzzels uit de serie Cities of the World. Ook in Wenen worden ze weer geconfronteerd met onverwachte situaties. Wat ze precies meemaken op hun reizen? Ja, om dat te weten te komen, dien je eerst de puzzel goed in elkaar te leggen. Pas dan zie je namelijk dat de situatie op de doos anders is dan op de afbeelding van de legpuzzel. Ravensburger kreeg hier al veel vragen over, maar tekenaar Frans Le Roux vindt het veel te leuk om in iedere puzzel een grapje te verwerken.

Vrolijk en realistisch
In het maken van een Ravensburger puzzel gaan heel wat plezierige uurtjes zitten. Dat geldt overigens niet alleen voor de puzzelaar, maar ook voor tekenaar Frans Le Roux. Hij reisde af naar Wenen om de tekening zo getrouw mogelijk te maken. Natuurlijk wel helemaal in geheel eigen stijl. Vrolijk, realistisch en vol met mensen en dieren die stuk voor stuk iets beleven. Van een concert dat plaatsvindt voor de Hofburg tot de beroemde Lipizzaner paarden en van feestende muzikanten in lederhosen en dirndl jurken tot Bob en Nancy en vele andere toeschouwers. Je komt ze allemaal tegen op het beroemde plein in Wenen! De legpuzzelserie ‘Cities of the World’ van Ravensburger bestaat inmiddels uit verschillende wereldsteden, waaronder Rio de Janeiro, Parijs, Amsterdam, New York en Londen. En… de zomer is nog volop bezig, maar Frans Le Roux is alweer aan het tekenen geslaagd. Vanaf september wordt de serie dan ook uitgebreid met Amsterdam in winterse sferen.

Sorteer op kleur en begin met de randen
Wat geeft het toch een lekker gevoel als het ene stukje naadloos in het andere past en de puzzel langzaam tot leven komt. Puzzels van Ravensburger zijn van hoge kwaliteit. Niet voor niets, want dit bedrijf uit het Zuid-Duitse stadje Ravensburg, maakt al puzzels sinds 1891. Deze schat aan ervaring heeft ervoor gezorgd dat alle puzzelstukjes een perfecte pasvorm Comprar Calzoncillos Calvin Klein Baratos hebben waarbij geen puzzelstukje gelijk is van vorm. De puzzels uit de serie ‘Cities of the World’ bestaan uit 1000 stukjes en zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren puzzelaars. Tip! Puzzelen wordt gemakkelijk én leuker als je vooraf de puzzelstukjes op kleur sorteert en begint met de randen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De legpuzzel Wenen (1000 stukjes) uit de serie ‘Cities of the World’ van Ravensburger is zowel online als bij alle speelgoedwinkels en warenhuizen voor een prijs van circa € 16,00 verkrijgbaar. Voor meer informatie kijk je op

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de nieuwe legpuzzel Wenen uit de serie ‘Cities of the World’ van Ravensburger kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof. Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon: 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl. Beeldmateriaal is desgewenst te downloaden via de website
——————————————————————————————————————-
Over Frans Le Roux
Tekenaar Frans Le Roux was als kind al verzot op striptekenen en verkocht zijn eerste strips al aan een lokale krant toen hij 15 jaar oud was. Na enkele jaren gewerkt te hebben als grafisch ontwerper pakte hij zijn oude liefhebberij weer op en begon als freelance striptekenaar, Burberry Outlet London illustrator en cartoonist. Voor zijn bijdrage aan de stripcultuur in Nederland mocht hij twee prijzen in ontvangst nemen. In 1996 kreeg hij – samen met zijn collega Jesse van Muylwijck – de Gouden Balloon van de Delftse Stripdagen uitgereikt. Een jaar later nam hij – namens het Nederlands Stripmuseum – de Stripschapprijs voor bijzondere Verdiensten in ontvangst. Ravensburger is er trots op dat Frans de prachtige tekeningen voor de serie puzzels ‘Cities of the World’ maakt.

Print Friendly, PDF & Email