Op de dag van de opening werd Wendy Bakker van het Oude Ambachten & Speelgoed Museum geïnterviewd door het duo Coen & Sander van de gelijknamige show op Radio 538 over de expositie ‘Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’. Dé populairste pop ter wereld heeft een taille om bij weg te dromen en grijze haren en rimpels kent ze niet. Het is bijna jaloersmakend en dat terwijl ze de zestig al is gepasseerd. Wil je zien hoe Barbie er vroeger uitzag en hoe ze gedurende tientallen jaren altijd is meegegaan met de tijd? Tot en met 30 december 2020 kun je bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in de expositieruimte heel veel Barbies bewonderen. Eén ding is zeker. Het wordt een feest der herkenning! Wil je het radio interview beluisteren? Klik dan HIER.

Dacht je dat je tijdens een bezoek aan de Barbie expositie alleen maar kijken mag? Niets is minder waar, want het museum organiseert voor kinderen heel veel leuke activiteiten rondom het Barbie thema. Zo is er een grote speeltafel aanwezig waar naar hartenlust met Barbies gespeeld kan worden. Naast heel veel Barbies liggen er ook kleren en accessoires op tafel zodat je Barbie naar eigen keuze kunt aankleden. Verder is er een mega grote Barbie verpakking waar jij in kan plaatsnemen. Pak één van de kledingstukken en laat je fotograferen zodat het net lijkt alsof je in een Barbie verpakking bent beland. Hoe leuk is dat? Of doe mee met een Barbie & Ken kleurwedstrijd of een leuke Barbie quiz en maak kans op leuke prijzen. 

In de expositieruimte hangen twee schermen waar continue oude Barbie commercials op worden vertoond. Zeker weten dat de ouderen onder ons die gaan herkennen. Volg ook de blogs waar iedere week de tofste weetjes voorbij komen. Want… weet jij hoe ze op de namen Barbie en Ken kwamen? En… wat is voor kenners nog waardevoller dan de pop zelf? Kijk en luister mee en je komt erachter! En in het najaar vindt er een unieke beurs plaats in samenwerking met PM Collectibles, de Barbiespecialist. Kortom; er is heel veel te doen. Je kunt je zelfs inschrijven voor een workshop waarbij je je eigen Barbie kleding kunt maken. Of kom met je oude Barbie langs voor een taxatie. Blijf op de hoogte en volg alle ontwikkelingen op www.ambachtenmuseum.nl.