Wat is het Oude Ambachten & Speelgoed Museum blij dat ze weer open zijn en bezoekers mogen ontvangen! En… gelukkig is een testbewijs niet nodig. Uiteraard hebben de mensen van het museum, tijdens de periode dat ze dicht moesten, niet stil gezeten. Er is o.a. hard gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling over de Fabeltjeskrant die vanaf 1 juli in de expositieruimte is te bewonderen, je kunt deelnemen aan een nieuwe informatieve QR tocht en het oud-Hollands Spellenplein is uitgebreid met nog meer ‘ouderwetse’ spellen!

Expositie de Fabeltjeskrant
Hebben we het over de Fabeltjeskrant, dan denk je vast aan Meneer de Uil. Of aan één van de andere bijzondere karakters uit het Grote Dierenbos zoals Lowieke de Vos (Hatsikidee) en de pinnige Juffrouw Ooievaar. Allemaal hebben ze menselijke trekjes en herkenbare problemen. De originele popen en decorstukken uit de serie en nog veel meer zijn te zien vanaf 1 juli in de expositieruimte van het museum. Ook zijn er leuke activiteiten voor jong en oud.

QR tocht
Bezoek je het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, ga dan aan de slag met de nieuwe QR tocht. Maar liefst 11 ambachten komen digitaal tot leven. Scan de QR code bij het ambacht op je telefoon en het nieuw aangelegde wifi netwerk in het museum zorgt dat je altijd de leuke en leerzame video kunt afspelen. Met de QR tocht krijg je als bezoeker eenvoudig meer achtergrondinformatie over een ambacht. Zeker voor de jongeren informatief, maar ook leuk voor de oudere bezoekers. Klik HIER voor meer informatie.

Dagelijks ambachten live te bekijken
Het oud-Hollands Spellenplein is uitgebreid met nog meer vermaak, wat dacht je van vier op een rij in een mega uitvoering, ringwerpen, boter, kaas en eieren, een haakse sjoelbak of ouderwets stokvangen? Ook heeft het museum het terras van de horeca stevig uitgebreid. Zo is er voldoende ruimte om met deze heerlijke zomerdagen buiten te genieten van koffie met gebak, een lunch of een lekker verkoelend drankje. En… tijdens de zomervakantie van 10 juli tot en met 5 september zijn er dagelijks diverse ambachten live te zien. Weet jij bijvoorbeeld hoe een boek wordt gerestaureerd? Of een glas in lood raam wordt gezet? Of hoe je zelf een touw kan maken? Kom dat ontdekken in Terschuur!

Populairste uitje van Gelderland
Ga je naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, dat het gehele jaar is geopend, dan maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Naast de oude ambachten vind je ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed. Onlangs is het museum zelfs nog verkozen tot het populairste uitje van Gelderland op DagjeWeg.nl. Dus… laat je verrassen een ouderwets leuk dagje weg!

Prijs & openingstijden
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.00 uur geopend. Tot en met oktober is het museum ook op zondag geopend. Ze gaan dan wel een uurtje later open, namelijk om 11.00 uur. Op maandag is het museum gesloten, met uitzondering van de maanden juli en augustus. De verkoop van online tickets vindt plaats via www.ambachtenmuseum.nl.

De toegangsprijzen bedragen:
– 0 – 4 jaar: gratis
– 5 t/m 14 jaar: € 8,95
– 15 t/m 64 jaar: € 10,95
– 65 jaar en ouder: € 9,95
– Groepsarrangementen op aanvraag

Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is te vinden op de vernieuwde website www.ambachtenmuseum.nl. Parkeren van je auto is gratis. Bovendien is het museum zowel binnen als buiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of het opvragen van beeldmateriaal kun je contact opnemen met Paul Blaak (JPR Communicatie). Telefoon: 06 -29040269, e-mail: paul@ambachtenmuseum.nl.