Doolhof, dé Ravensburger klassieker onder de bordspellen, betovert wereldwijd al 35 jaar miljoenen mensen. Niet voor niets, want door het eenvoudige spelprincipe van gangen verschuiven, figuren zetten én schatten vinden, is het speelbord altijd weer verrassend anders. En… wie jarig is, trakteert! Want bij aankoop van het spel, dat een complete restyling heeft ondergaan en is voorzien van prachtige afbeeldingen, kun je via de website www.labyrinth35.eu de kassabon uploaden en heb je altijd prijs in de vorm van een tegoed van € 10,- voor een fotoalbum bij Pixum voor het bewaren van je mooiste vakantieherinneringen. Bovendien maak je ook nog eens kans op één van de drie goudstaven t.w.v. € 35.000,- of één van de 350 iPhones!

Steeds weer verrassend
Doolhof is een geweldig bordspel vol verrassingen. Lukt het jou om als eerste de mysterieuze voorwerpen en wezens te vinden? Het lijkt zo gemakkelijk; door een gangkaart slim in het doolhof te verschuiven ga je rechtstreeks op je doel af. Maar… niets is minder waar. Vaak is een speler bijna bij zijn doel en dan verandert het doolhof weer in zijn nadeel. Het is om gek van te worden! De speler die uiteindelijk al zijn schatkaarten in de juiste volgorde heeft gevonden én zijn speelfiguur weer naar het startveld heeft kunnen leiden, is de winnaar. Echter, hier komt wel een flinke dosis behendigheid, ruimtelijk inzicht en een beetje geluk bij kijken.

Variant voor jongere kinderen
Speciaal voor de jongere kinderen is er ook een spelvariant, waarbij de regels eenvoudiger zijn en het niet nodig is om de schatten in de juiste volgorde te zoeken. Op deze manier trainen ze spelenderwijs ook nog eens hun concentratievermogen. Overigens zijn er in al die jaren dat het aloude bordspel bestaat, ook andere Doolhof spellen uitgebracht zoals ‘Mijn eerste Doolhof’ voor kinderen van circa 5 en 6 jaar. Of wat dacht je van Paw Patrol Junior Labyrinth voor kinderen vanaf 4 jaar. Door slim te schuiven ontstaan er nieuwe wegen die naar de heldhaftige pups leiden.

Pokémon Doolhof
Ook voor de fans van Pokémon is er goed nieuws, want Ravensburger heeft nu ook een Pokémon Doolhof in de collectie. Ga als Pikachu, Bulbasaur, Charmander of Squirtle op zoek naar bekende Pokémon figuren in een betoverd doolhof en… ‘Gotta catch ‘em all’. Klik HIER voor nog meer Doolhof spellen. 

Prijs en verkrijgbaarheid
Doolhof is een echt familiespel en speel je met 2 – 4 spelers vanaf 7 jaar. Het is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 34,99. Voor meer informatie kijk je op www.ravensburger.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over Doolhof of andere spellen en/of puzzels van Ravensburger kun je contact opnemen met JPR Communicatie, telefoon: 06 – 29040269, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.