The #UpsideDownChallenge is de nieuwste aanwinst van Ravensburger. Niet zomaar een spel, maar een actiespel waarbij letterlijk alles op z’n kop staat. Zet de Upside Down-bril op, zie de wereld op z’n kop en ga de uitdaging aan! Zelfs de meest eenvoudige opdrachten blijken nu lastig te zijn. Want… kun jij je voornaam nog schrijven als je alles ondersteboven ziet of kun je nog een bal vangen? Ga je dit spel spelen, dan beleef je met het hele gezin of met vrienden gegarandeerd een hilarische avond!

Winnen doe je zo…
The #UpsideDownChallenge verveelt nooit! Naast de bril met optisch effect, dat het zicht omkeert, bevat het spel meer dan honderd gevarieerde actie- en tekenopdrachten. Maar… hoe win je het spel? Als een speler een tekenopdracht doet, dan is het de bedoeling dat de overige spelers raden wat er wordt getekend. Raadt één van de spelers het, dan ontvangt deze, net als de tekenaar, een fiche. En… krijg je stress van een zandloper? Bij een actiekaart dien je een opdracht te voltooien met een zandloper naast je. Lukt dit op tijd, dan krijg je een fiche. Je mag meerdere pogingen doen, maar wel binnen de tijd die je hebt. De speler die als eerste vijf fiches verzamelt, is de winnaar.

Moeilijkheidsgraad
Alle actie- en opdrachtkaarten zijn voorzien van een moeilijkheidsgraad. De eenvoudige opdrachten worden aangegeven met een veer, de moeilijke met een gewicht. Jongere kinderen gaan dus voor de eenvoudige opdrachten, waardoor het spel heel goed kan worden gespeeld met het hele gezin. Op deze manier is de kans om te winnen voor iedereen hetzelfde. Experts gaan voor één van de Super Challenge kaarten waarop een opdracht staat die behoorlijk moeilijk is. Daarentegen zijn de spelregels heel eenvoudig, dus je kan zo goed als direct beginnen. Leg vooraf wel wat dingen klaar zoals kartonnen kokers (lege wc-rollen), een pen, een theelepel, bekers en een schotel om knoeien met water tegen te gaan. Want… wie kan zonder knoeien water in een andere beker overgieten? Alle andere attributen vind je in de doos. Beginnen maar en verras jezelf! En… deel je beste momenten in het #Upsidedownchallenge spel!

Prijs en verkrijgbaarheid
The #UpsideDownChallenge is een actie- en behendigheidsspel voor het hele gezin. Je speelt het met 2 – 6 spelers vanaf 7 jaar. Het is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 32,99. Voor meer informatie kijk je op www.ravensburger.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over The #UpsideDownChallenge of andere spellen en/of puzzels van Ravensburger kun je contact opnemen met JPR Communicatie, telefoon: 06 – 29040269, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.