Iets doen op een regenachtige dag? Knutselen met vriendjes of vriendinnetjes? Op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeautje? Met het nieuwe ‘String It’ van Ravensburger kan het allemaal! Maak met behulp van de kunststof pinnen en het vrolijk gekleurde draad heel eenvoudig de mooiste kunstwerken. De serie ‘String It’ van Ravensburger bestaat uit verschillende varianten met de leukste afbeeldingen die ieder hun eigen moeilijkheidsgraad hebben. Van een vlinder tot een dinosaurus en van romantische harten tot Spiderman. Er is volop keus!

Hoe werkt het?
Leg je afbeelding met de gekleurde stippen naar boven op de lege doos zodat je de pinnetjes gemakkelijk in de gaatjes kunt steken met de juiste kleur. Zitten alle pinnetjes goed vastgedrukt, dan draai je het kartonnen bord om en kun je beginnen met het spannen van de draden. Houd er wel rekening mee dat je de draden in een bepaalde volgorde moet spannen. Hoe die volgorde is, vind je op de zijkant van de doos.

Succes gegarandeerd!
Zitten al je pinnetjes in het kartonnen bord? Knoop dan je draad met een dubbele knoop vast aan een pin en verbind deze kriskras met de andere pinnen in dezelfde kleur. Vind je dat je patroon dicht genoeg is? Dan kun je verder met een nieuwe kleur draad waarbij je hetzelfde doet. Zodra je al je gekleurde draden hebt verbonden met de juiste pinnetjes ontstaat er vanzelf een prachtig kunstwerk. Succes gegarandeerd! Veel enthousiasme, concentratie en een beetje geduld zorgen ervoor dat je van jezelf versteld zult staan. Tip! Wil je tussendoor even pauzeren? Geen probleem! Plak je draad even met een stukje plakband aan het karton vast.

Voor ieder wat wils
String It is er voor jongens en meiden in de leeftijdsgroepen 5+, 7+ en 8+. In totaal zijn er negen verschillende String It afbeeldingen verkrijgbaar, waaronder ‘Be a Star’. Bij deze variant creëer je coole letters én maak je je eigen driedimensionale ster. Maak van de nacht een dag, want de sterren lichten net zo op als je letters – ook in het donker! Superleuk voor in je slaapkamer dus…

Prijs en verkrijgbaarheid
String It is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 9,95. Voor meer informatie kijk je op www.ravensburger.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over String It of andere spellen en/of puzzels van Ravensburger kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof. Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.