Wie kent de Cucaracha bordspellen van Ravensburger waarbij alles draait om een bewegende kakkerlak? Nieuw is La Cucaracula, een aanvulling op de bestaande spellen. Dit keer gaat het om een vampier-kakkerlak, die te vinden is in een mysterieus spookslot. Zenuwachtig loopt hij rond om je een kaars uit de kandelaar afhandig te maken. Want… van licht houdt hij natuurlijk niet! Welke speler lukt het om de meeste kaarsen te verzamelen? Dat is de opdracht. Gemakkelijk? Zeker niet, want de bewegende kakkerlak richt een waar slagveld aan op het spelbord.

De HEXBUG® nano®: een razendsnelle kakkerlak
Als je La Cucaracula speelt, gebeurt er altijd wat. Allereerst is het al leuk om het spel (samen met een volwassene) in elkaar te zetten en de HEXBUG® nano® even uit te proberen. Het is net een echte kakkerlak die razendsnel alle kanten op loopt. Zodra je ‘m in het speelveld zet, loopt hij één van de kamers in en verdwijnt even zo snel weer naar een andere kamer in het spookslot. Cucaracula probeert alles om zijn geliefde kasteel te verdedigen. Maar… hoe speel je het spel? Elke speler verdeelt vier kaarsen-fiches van zijn kleur in de kamers van het kasteel. Nu kan het spel, dat uit twee fases bestaat, beginnen! De jongste speler begint en gooit met de dobbelsteen. Kom je met je pion in een vertrek met een kaarsen-fiche in jouw kleur? Super! Pak de kaarsen-fiche en leg dit omgekeerd voor je neer. Nu is de volgende speler aan de beurt.

Laat je niet pakken…
Raakt Cucaracula je pion aan? Dan heeft hij je te pakken! Door hardop ‘iiiiiiiih’ te roepen, haal je je pion uit het vertrek waarin je staat en mag je met je pion opnieuw beginnen vanuit het starveld. Helaas ben je zo geschrokken dat er een kaars uit je kandelaar is gevallen. Pak één van de kaarsen-fiches, die je al hebt verzameld, en plaats deze met jouw spelkleur in de achterwand (maanwand) van het spel. Spelfase 1 eindigt wanneer er geen kaarsen-fiches meer op het spelbord liggen of wanneer de achterwand is gevuld met kaarsen-fiches (dit zijn de fiches die Cucaracula van de spelers heeft afgepakt). Maar… nu begint misschien wel het leukste deel van het spel. Je kunt de ingeleverde kaarsen-fiches weer terugveroveren.

Spelfase 2, de grote katapult wedstrijd
Heeft Cucaracula tijdens speelfase 1 een aantal van jou kaarsen-fiches veroverd? Geen probleem! Je kunt ze terug verdienen op een wel heel leuke manier! Per kaarsen-fiche in jouw kleur krijg je drie pogingen om de vampier-kakkerlak met een heuse katapult naar de maan te schieten. Lukt het je? Dan krijg je je kaarsen-fiche weer terug. Wie na de katapult wedstrijd de meeste kaarsen-fiches in z’n bezit heeft, wint het spel.

Voor de echte vampierjagers
La Cucaracula kent ook regels voor de gevorderde vampierjager. Ook kun je als team de strijd aan gaan om van Cucaracula te winnen. Kortom: het bordspel La Cucaracula is niet alleen heel vermakelijk, maar kent heel veel mogelijkheden waarbij niet alleen geluk een rol speelt. Werk samen, heb stalen zenuwen en ontwikkel de juiste techniek bij het katapult schieten.

Prijs en verkrijgbaarheid
La Cucaracula, voor 2 – 4 spelers, is geschikt voor iedereen vanaf circa 6 jaar. Het spel is zowel online als bij warenhuizen en speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een adviesprijs van circa € 32,99. Meer informatie vind je op www.ravensburger.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over La Cucaracula of andere spellen en/of puzzels van Ravensburger kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof. Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.