De zomervakantie zit er nu echt voor bijna iedereen op. Maar… ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen blijft gewoon open. Nog tot en met 27 oktober 2018 kun je bij dit grootste zandsculpturen evenement van Nederland de meest mooie zandbeelden bewonderen. Wat te denken van de Nachtwacht, een enorm bouwwerk van maar liefst 5 meter breed en 5½ meter hoog! Kortom; ben je nog op zoek naar een leuk dagje uit, kom dan eens naar Garderen op de Veluwe.

Hollandse Meesters
Ruim 100.000 bezoekers heeft ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen inmiddels op de teller staan. Niet voor niets, want dit unieke evenement dat alweer voor de tiende keer plaatsvindt, laat je ruim 100 zandcreaties zien. Daarbij is het ook nog eens supermooi aangekleed met allerlei decoratiemateriaal, bloemen en prachtige muurschilderingen. Tijdens dit jubileumjaar is er gekozen voor het thema ‘Hollandse Meesters’, waarbij bekende schilderijen, prenten en tekeningen van Hollandse Meesters zijn vertaald naar de meest indrukwekkende zandcreaties.

Nog meer Nachtwacht
Krijg je geen genoeg van de Nachtwacht? Bij de Beeldentuin kom je volop aan je trekken. Hier zie je niet alleen het megagrote bouwwerk van zand, maar maak je ook kennis met de Nachtwacht van hout en het ‘echte’ schilderij. Op het terrein van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn vind je dan ook een heuse expositieruimte waarin je je waant in het Rijksmuseum. Hier hangt de Nachtwacht op ware grootte (maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter). Ook andere schilderijen van Hollandse Meesters uit de 17e eeuw, die je normaal gesproken alleen in het Rijksmuseum, het Frans Hals Museum of het Mauritshuis kunt bewonderen, zijn te zien in de expositieruimte. Kunstschilder Jacob Tuijn uit Emmen heeft alle schilderijen tot in detail nageschilderd. Nog meer ‘Nachtwacht’ zie je buiten op het terrein van de Beeldentuin. Kettingzaagartiesten maakten namelijk verschillende figuren van hout die de Nachtwacht zo bekend maken en zijn nu in volle glorie te bewonderen.

De Beeldentuin
De Beeldentuin, waar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, is het gehele jaar geopend. Hier vind je bijzonder mooie (tuin)beelden verdeeld over ruim 3.000 vierkante meter. En… onder nostalgische houten overkappingen liggen de leukste tuindecoraties. Binnen wacht je een complete verrassing! Hier vind je een woonwinkeldorp van ruim 1.300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen met alles voor in huis! Achter oude geveltjes gaan compleet ingerichte kamers in verschillende thema’s schuil. Verwonder je over de enorme hoeveelheid aan woonaccessoires, woondecoraties, meubelen, cadeautjes en nog veel meer. Bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin op de begane grond van het woonwinkeldorp kun je terecht voor lekker belegde broodjes en een kopje koffie. Of reserveer met je vriendinnen een high tea… Tip! Op 29 en 30 november en 1 december en van 5 t/m 8 december 2018 organiseert de Beeldentuin weer de sprookjesachtige Winterfair in Dickensstijl.

Prijs & openingstijden
’t Veluws Zandsculpturenfestijn met een binnen- en buitenterrein vindt tot en met 27 oktober 2018 plaats in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen: 6 t/m 12 jaar (€ 4,50), 13 jaar en ouder (€ 9,50). Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon: 055-5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl. U kunt ook contact opnemen met Eric Koetsier van De Beeldentuin, telefoon 0577-462482, e-mail: info@debeeldentuin.nl.