In het maken van een legpuzzel gaan heel wat plezierige uurtjes zitten. Je geduld wordt in ieder geval steeds weer op de proef gesteld om dat ene puzzelstukje te vinden. Een ding is zeker! De tijd vliegt voorbij als je geconcentreerd bezig bent. En… dat geldt ook voor kinderen! Daarom komt Ravensburger met twee nieuwe puzzels speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie 9+ en 4+. Met de Escape Puzzel Kids maak je niet alleen een legpuzzel, maar probeer je bovendien alle raadsels op te lossen en uit het verhaal te ontsnappen. Met de Mix & Match Puzzle, die bestaat uit drie puzzels, kun je eindeloos combineren.

Ontsnap uit een mysterieuze wereld
Met de nieuwe Escape Puzzle Kids (9+) moet je, net als in een echte Escape Room, aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg naar buiten zien te vinden. Begin je aan jouw Escape Puzzle, dan lees je eerst een kort verhaal zodat je weet wat de opdracht is. Daarna ga je aan de slag met de puzzel, die uit precies 368 stukjes bestaat. Ben je klaar? Ga dan op zoek naar de zes raadsels, die naar zes getallen verwijzen. Tip! Je ziet dat sommige afbeeldingen op de doos anders zijn dan op de puzzel. En… juist hier zitten je aanwijzingen verborgen. In totaal zijn er vijf Escape Puzzle Kids, van een jungle tot een magisch woud en van een museum tot een vakantiepark. Allemaal hebben ze hun eigen spannende verhaal waaruit jij moet ontsnappen!

Help!
Kom je letterlijk niet uit jou Escape? Geen probleem! Via de website www.escape-puzzle-support.com kijk je of je op de goede weg zit en krijg je bovendien tips. Ook kun je de QR-Code op de gebruiksaanwijzing inscannen waardoor je met je mobiele telefoon direct op de website terecht komt. Ben je ervan overtuigd dat je de oplossing hebt gevonden? Maak dan de enveloppe, die in de verpakking zit en misschien al een tijdje in je handen brandt, open. Hierin vind je het enige juiste antwoord. Dus… kijk snel of je het goed hebt opgelost en het verhaal mag verlaten. Veel succes!

Mix & Match!
De Mix & Match Puzzle, voor kinderen vanaf 4 jaar, is van een heel ander kaliber. In de doos vind je drie puzzels van 24 stukjes. Zijn de puzzels klaar, dan kun je met de legstukken heerlijk combineren en er compleet nieuwe figuren van maken. En… dit zorgt gegarandeerd voor hilarische momenten! Want… hoe ziet een panda er met een slurf uit? Of een brandweerman met een doktersjas? Kortom: maak de puzzels, vervang onderdelen en maak er compleet nieuwe motieven mee. De leerzame Mix & Match Puzzle is er in drie varianten. Zo kun je kiezen voor de leukste beroepen, grappige monsters of rockende dieren.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Escape Puzzle Kids van Ravensburger heeft een prijs van circa € 16,99. De Mix & Match heeft een prijs van circa € 9,99. Beide puzzels zijn zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.ravensburger.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de puzzels van Ravensburger kun je contact opnemen met JPR Communicatie. Telefoon: 06 – 29040269, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.