Altijd al een keer willen overnachten in een middeleeuws klooster? Of misschien in een sprookjesachtig paleis? In Portugal kan het! Hier vind je namelijk de pousadas: charmante, meestal luxe, hotels die zijn ondergebracht in de meest mooie historische panden op schitterende plekken. Een verblijf in een pousada is dé manier om kennis te maken met Portugals rijke cultuur, roerige geschiedenis en bijzondere tradities. Nieuw in het reisaanbod van Vivencia Travel, dé Portugal én Spanje specialist, is de 10-daagse reis ‘Historische Pousadas Portugal’, waarbij je op de meest waanzinnige adressen logeert.

Historische gebouwen
In de jaren ’40 werden de eerste pousadas opgericht door de Portugese staat. Het doel was om toeristen kennis te laten maken met de sfeer van de specifieke regio. Tien jaar later besloot de regering historische gebouwen te gebruiken om het netwerk van pousadas uit te breiden. En dat is gelukt! Inmiddels zijn er meer dan 40 schitterende pousadas te vinden in het hele land. De vier pousadas tijdens de reis ‘Historische Pousadas Portugal’ liggen verspreid in midden- en noord Portugal. Ontdek de mooiste plekjes, bezoek bekende bezienswaardigheden en geniet van imposante natuurgebieden en levendige steden zoals Lissabon.

Voel je de koning te rijk
Wil je Lissabon, de hoofdstad van Portugal, op een originele manier leren kennen? Pak dan de wereldberoemde tram 28 die door smalle straatjes rijdt en verschillende hellingen moet trotseren. Leuk is het om de tram te gebruiken als hop-on hop-off. Er zijn meer dan 30 haltes op de route en op deze manier kom je op onverwacht leuke plekken. Slapen doe je buiten de stad in Queluz. Hier voel je je de koning te rijk, want je overnacht in een pousada tegenover het Queluz-paleis dat de officiële residentie van de Portugese Koninklijke familie uit 1794 was. Het luxe hotel op een imposant plein was ooit het onderkomen van de Koninklijke lijfwachten tijdens hun dienst op het paleis. Dineren doe je in de voormalige paleiskeukens, waar nu een klasse restaurant is gevestigd. Tip! Tijdens je verblijf in Queluz is het een aanrader om een middag naar koningsstad Sintra te gaan. Je rijdt er in slechts een kwartiertje met de trein naar toe. Hier maak je kennis met een overweldigend aanbod aan kastelen, paleizen en prachtige tuinen.

Onvergetelijk overnachten
Na een koninklijk avontuur gaat je reis verder en verruil je de stedelijke drukte van Lissabon in voor een glooiend heuvellandschap vol sinaasappel- en citroenboomgaarden en romantische witte stadjes. In het museumstadje Vila Viçosa vind je Pousada Convento de Vila Viçosa, een klooster uit de 16e eeuw. Dwaal door de lange kloostergangen en reis terug in de tijd. Aanschouw de plafond- en muurschilderingen en het prachtige tegelwerk en bewonder de kloostertuin met het prachtige zwembad. Het verhaal gaat wel dat de geest van de laatste moeder-overste nog steeds over het klooster waakt…. Slaap lekker! Ga je naar de derde pousada accommodatie, dan kom je terecht in een totaal ander landschap. Hier domineren de bergen met haar typische bergdorpjes. De pousada, een voormalig klooster dat nu luxueus is ingericht, ligt hoog op een heuvel. Alle kamers beschikken over een balkon waar je met recht een vijfsterren uitzicht hebt over de vallei van Cova da Beira en het Serra da Estrela gebergte. Tip! De vroegere kapel is omgebouwd tot een prachtige loungebar waar ze de middeleeuwse sfeer perfect hebben weten te bewaren.

‘s Werelds mooiste uitzicht
Bij pousada Viana do Castelo, ten noorden van Porto, verblijf je de laatste drie nachten van je reis. En… dat is geen straf. De pousada ligt hoog op de heuvel van Santa Luzia met haar monumentale kerk die doet denken aan de Sacre Coeur in Parijs. Het tijdschrift National Geographic schreef: ‘Santa Luzia is gezegend met een van ‘s werelds mooiste uitzichten’. De Santa Luzia heuvel is overigens bereikbaar met de kabeltram (leuk om te doen!), auto of via trappen (vermoeiend om te doen). In de haven van Viana do Castelo geniet je van vers gevangen vis uit de oceaan. Maak daarna een heerlijke strandwandeling langs de Costa Verde of bezoek de eeuwenoude binnenstad.

Over Vivencia Travel
Vivencia Travel is dé Portugal & Spanje specialist. Met een klein en hecht team van reisspecialisten, die de bestemming en accommodaties als geen ander kennen, regelen zij een onbezorgde vakantie op maat. Of je voorkeur nu uitgaat naar een pousadas reis in Portugal, een familiereis naar Andalusië in het zuiden van Spanje of een strandvakantie naar één van de Spaanse eilanden. Laat je Vivencia Travel je reis regelen, dan overnacht je op onverwacht mooie plekken, maak je kennis met een totaal andere manier van leven en ontmoet je bijzondere en gastvrije mensen. Beleven én ontdekken, dat is waar Vivencia Travel voor staat! Voor meer informatie over de 10-daagse reis ‘Historische Pousadas Portugal’ klik je HIER. Kijk voor het complete reis aanbod op www.vivenciatravel.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over de 10-daagse reis ‘Historische Pousadas Portugal’ en het complet reisaanbod, kunt u contact opnemen met Paul Blaak, telefoon: 0570-769157, mail: paul@vivenciatravel.nl.