Met tiptoi® van Ravensburger ontdekken kinderen, in de leeftijd van circa 3 tot 10 jaar, spelenderwijs de wereld. Ga aan de slag met de interactieve stift en tip plaatjes of teksten aan. Er gebeurt altijd iets! De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt je uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Het innovatieve tiptoi®, dat bestaat uit boeken, spellen, puzzels en speelfiguren, breidt het assortiment ieder jaar uit. Niet zo gek, want als je eenmaal een tiptoi® stift hebt, kun je ieder tiptoi® product moeiteloos spelen. Nu is het de beurt aan de kleintjes vanaf 3 jaar, want speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn er twee nieuwe tiptoi® producten.

Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’
Met de tiptoi® Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’ zijn kinderen direct klaar om te beginnen, want bij het boek zit ook een stift waarop alle bijpassende audio bestanden staan. In ‘Mijn geluiden prentenboek’ wemelt het van de verhalen, liedjes, spelletjes en geluiden waarbij kinderen vanaf 3 jaar op speelse wijze het huis van de familie Hofman tot leven laten komen. Want… in de keuken, tuin, de kinderkamer en de badkamer is er veel te ontdekken. Weet jij in welke ruimte er wordt gekookt? Kun jij de blauwe pluche olifant vinden? Door eenvoudig te begrijpen zinnen, leren kinderen in een handomdraai nieuwe woorden uit hun leefomgeving. Het tiptoi® ‘Mijn geluiden prentenboek’ is overigens ook los verkrijgbaar, dus zonder stift.

Dieren ontdekken, rangschikken en tellen
Mèèèèèèhh zegt het schaap. Maar weet jij hoe je de jongen van een schaap noemt? Wat eten konijnen graag? En waar woont de vos? Zoek tussen de puzzelstukken en kijk wat goed past. Liedjes en dierengeluiden laten de dierenwereld tot leven komen. Bij het puzzelen en rangschikken van de dieren wordt de concentratie geoefend. Wie weet welk dier de appel lust? En hoeveel jongen heeft de egel? Samen met tiptoi® ‘Al mijn dieren’ leren kinderen de getallen van één tot en met tien en wordt de dierenkennis getest. Bij ‘Al mijn dieren’ is in tegenstelling tot een Starter Set geen stift bijgevoegd. Heb je al een stift? De interactieve stift is te gebruiken voor ieder tiptoi® product door simpelweg gratis het programma van het juiste product te downloaden via www.tiptoi.nl. Voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden.

Prijs en verkrijgbaarheid
Alle tiptoi® producten hebben stuk voor stuk een thema dat kinderen (en ouders) aanspreekt en… het is gemakkelijk in gebruik. Het tiptoi® assortiment bestaat uit boeken, spellen, puzzels en speelfiguren voor kinderen van circa 3 – 10 jaar. Alle tiptoi® producten zijn zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Een tiptoi® stift koop je los of is bijgesloten bij een starterset. Meer informatie is te vinden op www.ravensburger.nl of op www.tiptoi.nl.
– Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’: € 39,99
– Mijn geluiden prentenboek: € 19,99
– Al mijn dieren: € 21,99

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over tiptoi® van Ravensburger kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof. Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.