Buiten is het regenachtig en koud. Binnen is het behaaglijk warm. Wat is er nu leuker om juist dan eens een puzzel te maken of met de hele familie een gezellig (kaart)spel te spelen. Ravensburger heeft een mooie verzameling aan legpuzzels en spellen voor jong en oud! Ga aan de slag met de Amsterdamse Wallen in winterse sferen, de nieuwste legpuzzel uit de serie ‘Cities of the World’, maak zelf of samen met de kinderen een prachtige 3D puzzel, speel het spannende bordspel Ramses of leg de juiste kaarten met het hilarische kaartspel Level 8.

3D puzzel ‘Volkswagenbus’
Bij Ravensburger kun je al terecht voor 3D puzzels van bekende bouwwerken, maar vanaf nu kunnen liefhebbers ook aan de slag met een heuse VW bus T1, de eerste bestelwagen van Volkswagen. Met deze vrolijke VW Bulli T1 3D puzzel van Ravensburger haal je een echt icoon in huis. De 162 deels buigzame puzzelstukjes passen perfect in elkaar en vormen met de extra accessoires, een stabiel driedimensionaal voertuig. En dat zonder lijm! Klaar? Geef je 3D puzzel dan een mooi plekje in huis of… je garage.

Fleroux legpuzzel ‘Amsterdam in winterse sferen’
De Amsterdamse Wallen in winterse sferen! Dat is de nieuwste 1000 stukjes legpuzzel uit de serie ‘Cities of the World’ van Ravensburger. De sfeervolle winterplaat, van de hand van tekenaar Frans Le Roux, zorgt ervoor dat je er naar blijft kijken en… steeds weer doldwaze dingen ontdekt. Terwijl de sneeuw naar beneden valt, wordt er geschaatst op het ijs van de Oudezijds Voorburgwal. We herkennen ook een paar bekende Amsterdammers, en natuurlijk zijn de Amerikaanse toeristen Bob en Nancy weer van de partij, die de tijd van hun leven hebben in het Red Light District. Je vindt ze dan ook terug op alle puzzels uit de serie Cities of the World. Wat ze precies meemaken op hun reizen? Ja, om dat te weten te komen, dien je eerst de puzzel goed in elkaar te leggen. Pas dan zie je namelijk dat de situatie op de doos anders is dan op de afbeelding van de legpuzzel.

Kaartspel Level 8
Hoe leuk is het om tijdens de kerstvakantie of op oudejaarsavond een spel te spelen met vrienden. Level 8 is een hilarisch kaartspel voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar. Wie legt de gevraagde combinaties van getallenreeksen, dezelfde kaarten en kleuren het snelst uit? Wie lukt het als eerst alle 8 levels te halen en wint het spel? Level 8 is gemakkelijk en snel te spelen. Het is een compact kaartspel en daardoor ook ideaal om mee te nemen op vakantie. Een ander voordeel van Level 8 is dat je het zowel met een groep vrienden als met z’n tweeën kunt spelen.

Bordspel Ramses
Ramses is een spannend familiespel waarbij het geheugen behoorlijk op de proef wordt gesteld. Het spel is voor twee tot vijf spelers vanaf acht jaar. De spelers moeten zoveel mogelijk schatten zien te vinden die onder de piramides op het speelbord verborgen liggen. Omdat het een geheugenspel is, zullen alle spelers goed moeten opletten en onthouden waar de wat verstrooide farao Ramses II al z’n kostbaarheden verborgen heeft. Één vakje op het speelbord blijft open zodat er met de piramides geschoven kan worden. Zo wordt er al schuivend met de piramides een zoektocht naar de bewuste schat gemaakt.

Prijs en verkrijgbaarheid
Ravensburger spellen en puzzels zijn zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. De 3D puzzel ‘Volkswagenbus’ heeft een prijs van circa € 29,99. De Fleroux legpuzzel ‘Amsterdam in winterse sferen’ heeft een prijs van circa € 14,99. Voor het kaartspel Level 8 betaal je circa € 9,99 en het bordspel Ramses is verkrijgbaar voor een prijs van circa € 24,99. Kijk voor informatie over de spellen en (3D)puzzels op www.ravensburger.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de spellen en/of puzzels van Ravensburger kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof. Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.