Op de laatste dag van de Vakantiebeurs 2018 hebben het WNF en Droomplekken.nl de winnaar bekend gemaakt van de Beestachtige Top 80. Nederlanders willen het allerliefst een ijsbeer in het wild zien. In totaal zijn er 13.340 stemmen uitgebracht en mensen konden stemmen uit een lijst met in totaal 80 wilde dieren. 

De jaguar is als tweede geëindigd, gevolgd door de cheeta, de reuzenpanda (nu natuurlijk te zien in Ouehands Dierenpark) en de Borneoze orang-oetan. De hele lijst met 80 wilde dieren is te bekijken op www.droomplekken.nl/populairste-dieren-wild.

Wil je zelf eens een ijsbeer spotten? Ga dan eens met Voigt Travel op vakantie naar Spitsbergen, een Noorse eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee die zo’n 565 km ten noorden van Noorwegen in het Noordpoolgebied ligt. Reis via Tromsø naar Longyearbyen op de meest noordelijke en nog bewoonde plek ter wereld.

De ijsberen begeven zich over het algemeen op het zeeijs. Alleen wanneer het ijs is gesmolten gaan de ijsberen rondtrekken over land. De moeder verschuilt zich met haar jongen in een hol en komt in maart voor het eerst naar buiten. De mannetjes hebben geen winterslaap. Het is mogelijk dat je tijdens een excursie een ijsbeer ziet, op gepaste afstand natuurlijk. Het is namelijk verboden om de ijsberen te storen in hun leefomgeving. Vanwege het mogelijke ijsbeergevaar is tijdens georganiseerde excursies de gids altijd verantwoordelijk voor uw veiligheid en voorzien van een wapen. Kijk voor meer informatie op: www.noorderlicht.nl/spitsbergen/spitsbergen-avontuur.