Sieraden maken is altijd leuk! Samen met andere kinderen, als cadeautje voor iemand of gewoon voor jezelf. Met de Blazelets Style Studio ‘Charms’ van Ravensburger maken kinderen vanaf zes jaar op een compleet nieuwe manier hun eigen armbandjes. Hoe? Met magisch poeder én water! Nieuw is ook de Style Set ‘Rings’ waarmee je net als bij de armbanden op een magische manier de mooiste ringen maakt. De mogelijkheden zijn eindeloos en… jij ontwerpt het!

Mixen & matchen
Armbandjes maken met Blazelets is superleuk om te doen én succes gegarandeerd! Je kunt namelijk blijven mixen & matchen voor de meest unieke combinaties. Zo kun je ervoor kiezen om één bedeltje aan een armband te doen, maar hoe leuk is het om meerdere charms aan je armband te bevestigen. Maar… hoe ga je te werk? Leg allereerst de siliconevormpjes (ster, bloem en hart) in het daarvoor gemaakte vakje in je (werk)koffer. Leg daarna het elastische koordje in de sleuf van de vormpjes en bevestig het koord zowel links als rechts aan de binnenzijde van het koffertje. Vul daarna de vormpjes tot aan de rand met je favoriete kleur poeder. Met water uit het bijgeleverde flesje maak je vervolgens het poeder goed nat. Na circa tien minuten haal je de draad uit de sleuven en druk je je charms uit de siliconevormpjes.

Finishing touch
Een armband heeft natuurlijk ook sluitingen nodig. Schuif daarom de uiteinden van de elastische draad door de kleine gaatjes van de sluitingen en maak een stevige knoop. Tip! Met behulp van het kleine kwastje kun je je charms met glitter versieren. Dit werkt heel goed zolang ze nog een beetje vochtig zijn. Klaar? Doe je zelf ontworpen armband om en show ‘m aan iedereen. Zeker weten dat ze je vragen of je ook zo’n armband voor hun wil maken. Voor nog meer leuke armbanden is er ook een navulset met poeder, elastische draad en sluitingen verkrijgbaar. En let op! Neem de armbandjes niet mee in het water of onder de douche!

Ringen maken
Met de producten uit de Blazelets-serie maak je allerlei coole sieraden. Nieuw is ook de Style Set ‘Rings’ waarmee je met magisch poeder de mooiste ringen maakt. De set bevat speciale siliconen vormpjes in hart- en stervorm, waarin de ring wordt geplaatst en het poeder wordt gegoten. Besprenkeld met water vormt het poeder een magische ring. Maak de ring af met glitter en je hebt een sieraad voor elke vinger!

Prijs & verkrijgbaarheid
De Blazelets Style Studio Charms (adviesverkoopprijs € 34,99) en de Blazelets Style Set Rings (adviesverkoopprijs € 11,99), voor kinderen vanaf circa zes jaar, zijn zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Voor nog meer coole armbandjes is er ook een navulset (€ 6,99) verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.ravensburger.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de producten uit de Blazelets-serie van Ravensburger of over andere creatieve producten, spellen en/of puzzels kun je contact opnemen met JPR Communicatie, telefoon: 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.