Nog even en het is weer zover. Vanaf 10 oktober heeft het noorden van het land herfstvakantie en vanaf 17 oktober is het de beurt aan het midden en zuiden van het land. Ben je op zoek naar een leuk uitje? Kom dan eens naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur. Hier maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. En… tijdens de herfstvakantie vinden er volop activiteiten plaats. Zo kunnen kinderen een heuse herfsttocht door het museum maken en meedoen aan één van de knutsel workshops die stuk voor stuk in het teken staan van Barbie, de wereldberoemde pop. En… of dat nog niet genoeg is, trakteert het museum iedere bezoeker die in oktober jarig is.

Herfstbladeren zoeken
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen een superleuke herfsttocht in het museum maken. Ga op zoek naar alle verstopte bladeren, die zijn voorzien van een letter, en los de rebus op! Maar… dat is moeilijker dan je denkt. Het museum is groot en de bladeren liggen niet zomaar voor het grijpen. Heb je de rebus opgelost? Lever het formulier dan in bij de kassa en maak kans op een leuk prijsje. En… omdat Ronald, de zoon van de eigenaar, 20 oktober jarig is, vond hij het wel een goed idee om iedere bezoeker die ook in oktober jarig is een gratis kopje koffie of thee en een gebakje naar keuze aan te bieden. Want… wie jarig is, trakteert! Neem wel even een ID mee zodat de medewerkers van het museum ook jou alvast kunnen feliciteren.

Knutsel workshops
Het museum heeft een expositieruimte waar momenteel de tentoonstelling ‘Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’ nog tot en met 30 december is te zien. Dacht je dat je tijdens een bezoek aan de Barbie expositie alleen maar kijken mag? Niets is minder waar, want het museum organiseert heel veel leuke activiteiten rondom het Barbie thema. Zo kunnen kinderen tijdens de herfstvakantie op dinsdag 15 en 22 oktober deelnemen aan knutselworkshops. Maak een mooi Barbie jurkje, kleur een speciale kleurplaat of ga aan de slag met een mooi versierd Barbie masker. De workshops zijn er om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Per blok is er plek voor maximaal 12 kinderen zodat ze alle aandacht krijgen tijdens het knutselen. Vooraf dien je te reserveren via info@ambachtenmuseum.nl. Bij een aantal workshops wordt er een bedrag van € 2,50 per kind gevraagd, bovenop de entreeprijs van het museum.

Feest der herkenning
Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum zie je live allerlei ambachten en zijn er ontelbaar veel objecten met een nostalgisch tintje te bekijken (én vaak aan te raken). Daarbij herbergt het museum een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed. Voor de ouderen onder ons is het een feest der herkenning. Zo herken je misschien wel voorwerpen die je vroeger tegenkwam tijdens een bezoek aan opa en oma? Of wellicht zitten er voorwerpen tussen die je zelf nog hebt gebruikt. Hoe ouder je bent, hoe meer je herkent is hier echt van toepassing! Kinderen ervaren juist hoe het was om te leven in een tijd zonder elektriciteit, tv’s en Internet. Want… hoe vermaakten de kinderen van vroeger zich toch zonder een Playstation of mobiele telefoon?

Prijs & openingstijden
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.30 uur tot en met 17.00 uur. Op zondag is het museum geopend van 10.30 uur tot en met 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties is het museum ook op de maandag open. De verkoop van online tickets vindt plaats via www.ambachtenmuseum.nl.

De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 4 jaar: gratis
– 5 t/m 13 jaar: 8,95
– 15 t/m 64 jaar: 10,95
– 65 jaar en ouder: 9,95
– Groepsarrangementen op aanvraag

Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is te vinden op de vernieuwde website www.ambachtenmuseum.nl. Parkeren van je auto is gratis. Bovendien is het museum zowel binnen als buiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of het opvragen van beeldmateriaal, kun je contact opnemen met Paul Blaak (JPR Communicatie). Telefoon: 06 -29040269, e-mail: paul@ambachtenmuseum.nl.