Met de GraviTrax® Starterset, het nieuwe kogelbaan-systeem van Ravensburger dat is genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar’, bouw je door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht je eigen kogelbaanwereld. Gebruik de meer dan 100 bouwelementen om een futuristisch parcours vol actie te maken en je kogels naar de finish te brengen. De opdrachten en bouwschema’s helpen je bij de instap in de wereld van GraviTrax® en met de uitbreidingsets en coole accessoires kun je eindeloos doorbouwen!

Je eigen unieke kogelbaan!
De GraviTrax® kogelbaan bouw je met behulp van bouwstenen, vloerplaten, tracks (rails) en allerlei speciale onderdelen. Door alles te combineren, maak je echt de meest spectaculaire banen! Het advies is om eerst aan de slag te gaan met één van de voorbeelden in de duidelijke handleiding. Op deze manier ervaar je goed hoe alles werkt en hoe je de kogels laat rollen. Ben je toe aan meer uitdaging? Laat je creativiteit de vrije loop en maak helemaal naar eigen ontwerp je unieke kogelbaan. Is de kogelbaan klaar? Gewoon lekker kijken hoe de kogels hun weg vinden is al leuk! Maar… de praktijk leert dat de baan altijd wel weer aan een kleine vervanging of uitbreiding toe is. En verder bouwen geldt in dit geval voor nog meer ontdekken!

Maak er een echte race van!
Het bouwen van een GraviTrax® kogelbaan naar eigen ontwerp is een hele uitdaging waarbij creativiteit en ruimtelijk inzicht spelenderwijs worden getraind. Zelfs ouders vinden het stiekem leuk om zich er mee te bemoeien. Creëer bochten, bruggen en hoogteverschillen en laat kogels naar beneden vallen. Plaats coole trechters en loopings en gebruik het magnetisch kanon waarmee je hoogteverschillen overwint als je ‘m handig inzet. Met het bouwelement ‘start’, dat je nodig hebt voor iedere baan, laat je drie kogels tegelijk starten door met je vinger op de groene knop te drukken. Op deze manier laat je drie kogels op drie verschillende banen in één bouwwerk rollen en kun je er echt een race van maken. Want, welke kogel is als eerste bij het eindpunt? Je kunt de drie kogels natuurlijk ook allemaal op één baan laten uitkomen. Kortom; gebruik je fantasie!

Gebruik de gratis gebruiksvriendelijke App
Wil je je GraviTrax® kogelbaan overal mee naar toe nemen? Of wil je de baan ervaren, gezien vanuit de kogel? Ga dan naar de App Store en download de gratis app voor je smartphone. Met de gratis app kun je je baan interactief beleven en de kogel volgen vanuit verschillende camerastandpunten – en met de Virtual Reality functie kun je de baan beleven zoals de kogel hem beleeft! Hoe cool is dat! Voor deze functie is het gebruik van een VR hoofdset aanbevolen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Alle GraviTrax® producten, voor iedereen van 8 – 99 jaar, zijn zowel online als in de speelgoedwinkel verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op gravitrax.nl. Wil je zien hoe het werkt? Klik dan HIER. De starterset, die bestaat uit meer dan 100 onderdelen, heeft een prijs van € 49,99.

De uitbreidingsets en accessoires bestaan uit:
Uitbreidingsets:
– GraviTrax® Bouwen, € 19,99
– GraviTrax® Tracks, € 19,99

Accessoires:
– GraviTrax® Kanon, € 10,99 (Schiet je kogels naar de volgende verdieping en laat ze daardoor nog langer rollen).
– GraviTrax® Katapult, € 10,99 (Ga tegen de zwaartekracht in en laat je kogel spectaculair door de lucht vliegen! Welke hindernissen en hoogteverschillen kun je met de katapult overwinnen?).
– GraviTrax® Kogelslinger, € 10,99 (Met de slinger wordt de kogel met grote snelheid gelanceerd, zodat deze een nog langere afstand kan afleggen. Lanceer je jouw kogel naar de finish?).
– GraviTrax® Looping, € 10,99 (Met de looping zet je de wereld even op z’n kop! Hoeveel kracht heeft je kogel nodig om door de looping te komen?).

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over GraviTrax® of andere producten van Ravensburger kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof. Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon 055-5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.