Nieuwsbrief, Voigt Travel
Rechtstreeks naar Kiruna in Zweeds Lapland
Zaterdag 3 februari jl. was het dan zover. Want… Voigt Travel voerde, in samenwerking met Transavia, de eerste directe vlucht op Kiruna in Zweeds Lapland uit. Tot en met 3 maart wordt er op deze prachtige bestemming gevlogen, waar je bovendien een kijkje kunt nemen in het grootste ijshotel ter wereld. Hoe cool is dat? Ga je met Voigt Travel naar Zweeds Lapland, dan ga je vanaf de luchthaven rechtstreeks door naar het wereldberoemde ijshotel in Jukkasjärvi, waar je ontdekt hoe Koning Winter slaapt. Laat je verrassen door alle ijssculpturen en bijzondere details (let bijvoorbeeld op de kroonluchters van ijs). Doe een drankje in de trendy bar waar je drinkt uit glazen van ijs of geniet van een heerlijke maaltijd in het ijsrestaurant. Ben je bijgekomen van alle indrukken, dan is het tijd om naar je gekozen accommodatie in Zweeds Lapland te gaan. Hier is geen plaats voor massatoerisme. En dat geldt ook voor de leuke activiteiten die je er kunt doen. Geniet tijdens een sneeuwscootersafari of een authentieke huskytocht van ongerepte sneeuwvlaktes, immense vergezichten (de hoogste bergen van Scandinavië liggen in Zweeds Lapland), stroomversnellingen, ijsgrotten en het magische noorderlicht. Kijk HIER voor meer informatie.

Rendierraces en recordpoging
Ga je deze winter naar het noorden van Scandinavië, om precies te zijn naar Salla in Fins Lapland? Dan heb je geluk, want het rendierpark daar heeft de eer om de ‘Poro Cup reindeer competition’ te organiseren. Dit spektakel vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 maart, waarbij een skiër, over een parcours van één kilometer, zo snel mogelijk wordt voortgetrokken door een heus rendier. De rendierrace is een onderdeel tijdens ’the Big Reindeer Weekend’ en uiteraard staat alles hier in het teken van het rendier, een belangrijk onderdeel van de Lapse levensstijl en tevens een belangrijke bron van inkomsten. Als afsluiter gaat het rendierpark een wereldrecordpoging wagen door zoveel mogelijk sledes met rendieren, die met elkaar zijn verbonden, achter elkaar aan te laten lopen. Verder kun je er terecht voor lokale gerechten en producten, mag je zelf een rendier voeren en kun je mee met een sledetocht. Wil je trouwens zelf een keer mee doen met een rendierrace? Geen probleem, want bij het rendierpark kun je de hele winter terecht voor een rendierrace waarin jij de hoofdrol speelt. Klik HIER voor meer informatie over de reizen naar Salla.

De hele zomer lang naar het noorden van Scandinavië
Wil je het noorden van Scandinavië in de zomer ontdekken? Voigt Travel vliegt in de periode van 6 juni t/m 12 september zonder overstappen naar Skellefteå in het noorden van Zweden en in de periode van 20 juni t/m 26 september naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Daarbij is er gekozen voor een vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport (in plaats van Schiphol) in verband met de goede bereikbaarheid. In nog geen drie uur vliegen ben je al op de poolcirkel. Laat je overweldigen door de rust, de ruimte en de adembenemende schoonheid in deze laatste wildernis van Europa. Kortom; het echte into-the-wildgevoel is dichterbij dan je denkt. Voor een comfortabele en toch heel avontuurlijke vakantie hoef je dus echt niet helemaal naar Canada of Alaska. Omdat Voigt Travel tot bijna eind september op het Pure Noorden vliegt, is het nu ook mogelijk om te genieten van misschien wel de mooiste periode van het jaar. Want, als de zomer langzaam overgaat in de herfst schijnt de zon en is de lucht blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen en zie je bessen in overvloed. Deze intense periode van herfstkleuren – of ‘Indian Summer’, zoals wij het noemen – is een spectaculair natuurverschijnsel. En… je hebt zelfs grote kans om in deze tijd (eind augustus / september) het magische noorderlicht weer te spotten omdat het weer sneller donker wordt.

Beren spotten en naar de Noordkaap
Diep in de groene wouden in het noorden van Finland leven nog fascinerende bruine beren. Zij maken deel uit van de Scandinavische big five: beren, elanden, lynxen, veelvraten en wolven. Na een lange en koude winter komen de bruine beren weer een kijkje nemen in de natuur van Fins Lapland. Het is tijd om op zoek te gaan naar eten, bij voorkeur sappige bessen en verse zalm! Dus… word wakker uit die winterslaap en boek voor 6 maart a.s. een geweldige roadtrip van de Poolcirkel tot aan de Noordkaap en ontvang komende zomer een gratis excursie beren spotten nabij de Russische grens. Tijdens je reis verblijf je op kleinschalige locaties in Fins Lapland en Noord-Noorwegen, zoals een rendierboerderij, een rustieke cabin met sauna, guesthouses op de hoogvlaktes van Noorwegen en maar liefst twee nachten in een hotel bij de Noordkaap, het ultieme reisdoel voor veel mensen, zodat je alle tijd hebt om van de Middernachtzon te genieten. Klik HIER voor meer informatie.

Camperreizen
Voigt Travel biedt naast fly & drive reizen, ook unieke camperreizen aan naar het noorden van Scandinavië. Je vliegt in 3 uur rechtstreeks naar Rovaniemi, in het noorden van Finland precies op de poolcirkel. Vanaf daar maak je met je ‘huis op wielen’ een onvergetelijke rondreis langs de mooiste locaties in Fins Lapland, Zweeds Lapland en Noord-Noorwegen. Heb je nog speciale locaties op je bucketlist staan? Tijdens je camperreis ben je dankzij het allemansrecht helemaal vrij om te gaan en staan waar je maar wilt. Overnachten aan de voet van de Noorse fjorden? Doen! Kamperen langs één van de duizend Finse meren? Een aanrader! Een camperreis Noorwegen, Zweden en Finland geeft het ultieme gevoel van vrijheid! Klik HIER voor meer informatie.

Inspiratieavond voor het zomerse Scandinavië
Staat een vakantie naar het noorden van Scandinavië deze zomer op je verlanglijstje, maar wil je er eerst meer over weten? Geen probleem! Voigt Travel vertelt je er graag meer over tijdens één van de inspiratieavonden. De eerstvolgende inspiratieavond is op donderdagavond 1 maart 2018 en vindt plaats bij Voigt Travel op de Amsterdamsestraatweg 15C in Naarden. De presentatie duurt van 19:00 tot 21:00 uur (ontvangst vanaf 18:30 uur). Omdat er veel belangstelling is voor de inspiratiemomenten naar Scandinavië, is het belangrijk dat deelnemers zich vooraf aanmelden via www.voigt-travel.nl/inspiratie/inspiratieavond-noord-europa-zomer.