Pasen kent veel tradities. Zo is er de Paashaas, worden er Paasvuren ontstoken en gaan we met z’n allen voor een Paasontbijt of brunch. En… naast een eitje worden ook de grote matzes, in de bekende oranje zak, bij veel mensen traditioneel met Pasen op tafel gezet. De kleinere varianten, verpakt in het zeshoekige doosje, worden tegenwoordig het hele jaar door gegeten. Niet voor niets, want matzes passen uitstekend in de trend van gezonde en (h)eerlijke voeding.

Niks is zo lekker!
Alle matzes producten zijn vervaardigd uit de fijnste tarwebloem en helder drinkwater. Doordat ze zijn gebakken zonder zout, suiker en zónder E-nummers hebben ze een neutrale smaak. Eigenlijk zit er ‘niks’ in zo’n cracker. Daarom zeggen ze bij Hollandia altijd: niks is zo lekker! Voordeel is dat het beleg (of dat nu kaas, vleeswaren of zoet is) uitstekend tot zijn recht komt. Tip! Verwarm de matzes even voor gebruik, dit verhoogt de smaak.

Met roomboter en bruine suiker
Voor Pasen kopen traditioneel ruim 1,5 miljoen huishoudens matzes voor ontbijt, lunch of brunch. Uit onderzoek naar de consumptie van matzes blijkt dat tijdens Pasen 54% van de consumenten matzes eet met (room)boter en (bruine) suiker. Nog lekkerder wordt het als je er een plakje sterappel op doet met een beetje kaneel! Deze traditie wordt al van generatie op generatie doorgegeven. Behalve het feit dat het een uitermate smakelijke combinatie is, weet men niet waar deze typisch Nederlandse traditie vandaan komt. Buiten de Paasperiode is het favoriete beleg van de Nederlander op matzes kaas.

Zoutloos
Vooral als je minder zout wilt eten, dan zijn matzes een uitkomst. Want je kan ze gebruiken als toastjes voor bij de borrel, maar ook als ontbijt of als lunchgerecht. Zo is brood zeker niet zoutloos en zit er in de matzes niets! Dus wil je een keertje minderen met zout of even goed op je zoutinname letten, dan zijn matzes een goede uitkomst.

Al meer dan 80 jaar!
Hollandia Matzes is één van de weinige zelfstandige familiebakkerijen in Nederland. Misschien wel het kleinste A-merk van Nederland. Al sinds 1933 bakt Hollandia in de binnenstad van Enschede diverse soorten matzes volgens traditioneel recept. Ontstaan vanuit een eeuwenoud gebruik waarbij grote matzes, in de bekende oranje zak, met Pasen op tafel komen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Tegenwoordig zijn matzes het gehele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt in diverse varianten. Zo zijn er naast de MatzeOriginal (naturel en volkoren) ook MatzeCrackers in naturel en volkoren en MatzeToast te koop. Voor meer informatie over de producten van HollandiaMatzes kijk je op www.hollandiamatzes.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de producten van Hollandia Matzes kunt u contact opnemen met JPR Communicatie. Telefoon 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.