Deze week (4 – 10 november) staat in het teken van de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Want… zwanger worden, het lijkt allemaal zo gemakkelijk. Je stopt bijvoorbeeld met de pil en binnen de kortste tijd ben je zwanger. Maar helaas is dit om bepaalde redenen niet bij iedereen het geval. Zwanger worden is dus geen vanzelfsprekendheid. Sterker nog; het is eigenlijk een klein wonder als het lukt! Voor iedereen die de kansen op een zwangerschap wil vergroten, is er een nieuw Nederlands product: de FERTI∙LILY Conceptie Cup die ontwikkeld is in samenwerking met vruchtbaarheidsdeskundigen.

Hormoonvrij hulpmiddel
De FERTI∙LILY Conceptie Cup is een medisch en hormoonvrij hulpmiddel dat je na het vrijen gemakkelijk met je vingers in je vagina plaatst en met hetzelfde gemak gedragen en verwijderd kan worden. De zachte en flexibele cup, gemaakt van 100% medische siliconen, is zo ontworpen om de zaadcellen van je partner op dé plek te krijgen waar ze het beste hun werk kunnen doen: direct naar de opening van je baarmoeder (de baarmoederhals). Bovendien beschermt de cup het sperma voor de omgeving van de vagina waardoor meer zaadcellen door het baarmoederhalsslijm kunnen zwemmen en zo de kans toeneemt dat een zaadcel jouw eicel bereikt. Geadviseerd wordt om de cup 20 tot 60 minuten in te houden.

Geen stress
Het gebruik van de FERTI∙LILY Conceptie Cup staat de intimiteit niet in de weg. Blijf na het vrijen lekker lang liggen en doe wat jij graag wil! De cup doet ondertussen waar het voor gemaakt is. Je kunt bewegen hoe je wil, dus geen benen meer in de lucht! Ook kun je gerust gaan douchen, slapen of plassen zonder je zorgen te maken dat er sperma verloren gaat. Want… wist je dat dat er na het vrijen tot wel 60% sperma verloren gaat omdat het normaliter uit de vagina loopt? En geen stress. Hoe minder stress, hoe groter de kans op zwangerschap zeggen wetenschappers. Dus geniet ervan, want seks is leuk en lekker, maar als je maar niet zwanger wil worden, kan het uitlopen op een verplicht nummertje.

Positieve bijdrage
De FERTI·LILY Conceptie Cup is bedacht door een medisch ondernemer nadat hij en zijn vrouw na een lang, frustrerend proces uiteindelijk een zoontje kregen. Hij hoopt dan ook dat de FERTI∙LILY Conceptie Cup een positieve bijdrage gaat leveren aan zoveel mogelijk stellen die ook zwanger proberen te worden, zodat hen de frustraties gespaard mogen blijven. Klinische studies tonen aan dat het gebruik van de conceptie cup de hoeveelheid sperma verhoogt dat het baarmoederhalsslijm binnendringt. De FERTI∙LILY Conceptie Cup is overigens met name geschikt om je te helpen in de eerste drie tot twaalf maanden van proberen, aangezien je daarna, bij het uitblijven van een zwangerschap, pas wordt doorverwezen naar een medisch specialist.

Prijs & verkrijgbaarheid
De FERTI·LILY Conceptie Cup is via de website www.fertilily.com verkrijgbaar voor € 29,95. Per post (de verpakking past door de brievenbus) wordt het dan binnen twee dagen discreet bezorgd. De cup kun je na gebruik gemakkelijk reinigen en is tot zes maanden herbruikbaar.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met JPR Communicatie. Telefoon: 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl. Meer beeldmateriaal kunt u downloaden door HIER te klikken.