Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) is na de persconferentie van 3 november jl. helaas gesloten van 5 t/m 18 november. Vanaf 19 november (of de overheid moet anders besluiten) is het museum weer geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot en met 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties is het museum ook op de maandag open.

Veel kinderen hebben meerdere knuffels die stuk voor stuk dierbaar voor hun zijn. Maar… ongetwijfeld zit er ook één bij die de torenhoge favoriet is. Gaat die stuk, dan is er een probleem! Wat nu? Op zaterdag 28 november kun je terecht bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, waar een heuse poppendokter aanwezig is. Heb je als volwassene zelf nog een versleten pop waar je al jaren aan gehecht bent? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom! Dus geef je pop of beer een tweede leven!

Weer zo goed al nieuw
Als een knuffel overal mee naar toe gaat en dus letterlijk dag in dag uit wordt gebruikt, kan er weleens iets stuk gaan. De oogjes vallen er af, een pootje komt los te zitten of er scheuren naden waardoor de vulling eruit komt. Een nieuwe knuffel aanschaffen wordt echt niet geaccepteerd, al was het maar om dat vertrouwde geurtje. De poppendokter bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is niet voor een gat te vangen en repareert alles. Soms komt daar draad en naald aan te pas, een andere keer een nieuw oogje. Maar het komt goed! Je knuffel of pop gaat weer kerngezond met je mee naar huis!

Naar de dokter
Iedereen die in het bezit is van een oude en/of versleten pop of beer kan op zaterdag 28 november van 11.00 uur tot en met 16.00 terecht bij de poppendokter bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Een afspraak maken met de dokter is niet nodig, wel heb je een entreebewijs nodig voor het museum. Maar… dat is helemaal niet erg, want hier maak je kennis met maar liefst 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Je gaat letterlijk even terug in de tijd. Klik HIER voor meer informatie. 

Barbie, de beroemdste pop ter wereld
Ga je naar de poppendokter? Kom dan ook een kijkje nemen bij de beroemdste pop ter wereld. Want… het Oude Ambachten & Speelgoed Museum organiseert nog tot en met 30 december de tentoonstelling ‘Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’. En… dacht je dat je tijdens een bezoek aan de Barbie expositie alleen maar kijken mag? Niets is minder waar, want het museum organiseert heel veel leuke activiteiten rondom het Barbie thema. Klik HIER voor meer informatie. 

Prijs & openingstijden
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Op zondag en maandag is het museum gesloten. De verkoop van online tickets vindt plaats via www.ambachtenmuseum.nl.

De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 4 jaar: gratis
– 5 t/m 13 jaar: 8,95
– 15 t/m 64 jaar: 10,95
– 65 jaar en ouder: 9,95
– Groepsarrangementen op aanvraag

Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is te vinden op de vernieuwde website www.ambachtenmuseum.nl. Parkeren van je auto is gratis. Bovendien is het museum zowel binnen als buiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of het opvragen van beeldmateriaal over de poppendokter, het Oude Ambachten & Speelgoed Museum of de Barbie expositie, kun je contact opnemen met Paul Blaak (JPR Communicatie). Telefoon: 06 -29040269, e-mail: paul@ambachtenmuseum.nl.