Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur, waar je o.a. kennismaakt met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes, kun je tot en met eind februari 2021 de expositie ‘Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’ bezoeken. Dus… wil je zien hoe de populairste pop ter wereld er vroeger uitzag en hoe ze gedurende tientallen jaren altijd is meegegaan met de tijd? Kom dan snel een kijkje nemen. Verder organiseert het museum heel veel leuke activiteiten rondom het Barbie thema. Laat bijvoorbeeld je eigen Barbie taxeren door een echte kenner. Misschien is die Barbie waarmee je vroeger speelde wel meer waard dan je dacht…

Barbie taxatiedagen
Wil je weten wat je oude Barbie en de eventueel bijbehorende accessoires waard zijn? Of wil je je Barbie weer zo goed mogelijk in de oude staat terugbrengen? Op de zaterdagen 12 december, 23 januari en 20 februari organiseert het Oude Ambachten & Speelgoed Museum de Barbie taxatiedagen waarbij Armel Rood jouw Barbie(s) gaat taxeren. Ook geeft zij leuke en verrassende tips en laat ze je weten hoe je de popen het beste kunt schoonmaken én houden. Armel is overigens al ruim 30 jaar een verzamelaar van de bekende poppen en nagenoeg alle Barbies die je ziet tijdens de expositie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum behoren tot haar privécollectie.

Het blijft niet bij kijken…
Dacht je dat je tijdens een bezoek aan de Barbie expositie alleen maar kijken mag? Niets is minder waar, want het museum organiseert voor kinderen heel veel leuke activiteiten rondom het Barbie thema. Zo is er een grote speeltafel aanwezig met Barbies, kleding en accessoires. Verder is er een mega grote Barbie verpakking waarin je verkleed als Barbie kan plaatsnemen. Hoe leuk is dat? Of kom op zaterdag 19 december of zaterdag 30 januari verkleed als Barbie naar het museum en maak kans op leuke prijzen. Verder hangen in de expositieruimte twee schermen waar continue oude Barbie commercials op worden vertoond. Zeker weten dat de ouderen onder ons die gaan herkennen. Kortom; er is heel veel te doen. Je kunt je zelfs inschrijven voor een workshop waarbij je je eigen Barbie kleding maakt (leuk voor jong én oud!). Of… kom met je oude Barbie langs voor een taxatie. Klik HIER voor de complete Barbie agenda. 

Vooraf reserveren
Tijdens de taxatiedagen zijn er verschillende sessies, namelijk om 11.00 uur, 11.30 uur, 12.00 uur, 12.30 uur, 13.00 uur, 13.30 uur, 14.00 uur en om 14.30 uur. Per blok is er plek voor maximaal 3 personen. Graag vooraf reserveren via info@ambachtenmuseum.nl. De taxatie is onderdeel van het gehele museum en is uitsluitend te bezoeken in combinatie met een museumkaartje.

Prijs & openingstijden
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Op zondag en maandag is het museum gesloten. De verkoop van online tickets vindt plaats via www.ambachtenmuseum.nl.

De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 4 jaar: gratis
– 5 t/m 13 jaar: 8,95
– 15 t/m 64 jaar: 10,95
– 65 jaar en ouder: 9,95
– Groepsarrangementen op aanvraag

Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is te vinden op de vernieuwde website www.ambachtenmuseum.nl. Parkeren van je auto is gratis. Bovendien is het museum zowel binnen als buiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Noot voor de redactie 
Voor meer informatie en/of het opvragen van beeldmateriaal over de Barbie taxatiedagen, de expositie ‘Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’ of over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum kun je contact opnemen met Paul Blaak (JPR Communicatie). Telefoon: 06 -29040269, e-mail: paul@ambachtenmuseum.nl.