Kom met de mooiste foto’s thuis
Houd je van fotograferen en dan met name de natuur om je heen? Huset på Yttersiden is een authentieke roodhouten guesthouse, prachtig gelegen aan een inham van een fjord op de Vesterålen in het noorden van Noorwegen, compleet met haventje en een fenomenaal uitzicht op de zee en de omringende bergen. De gastvrijheid van Ian en Ann Karina is overweldigend. Zij zullen er persoonlijk voor zorgen dat je voor altijd heimwee houdt naar deze plek op de Vesterålen eilanden! Ian is een ervaren berggids en een hele goede natuurfotograaf. Hij staat elke dag voor je klaar om samen op pad te gaan. Op zoek naar bijzondere dieren en de mooiste plekjes. Zeker weten dat je met de mooiste foto’s thuiskomt! Tip! Huur eens een zeekajak en bekijk alles vanuit een heel ander perspectief! Klik hier voor meer informatie.

Gastvrijheid op z’n best
Voigt Travel, dé specialist in bijzondere bestemmingen, ontdekte een lang bewaard geheim dat tot voor kort alleen bekend was bij de Finnen en stelt ‘Isokenkäisten Klubi’ graag voor aan de liefhebbers van het Pure Noorden. De naam van deze toplocatie is al net zo idyllisch als de plek zelf. Het betekent ‘Grote Voetenclub’, een verwijzing naar de welvarende en invloedrijke klanten die hier nog steeds komen. Geef ze eens ongelijk! Dit vakantieverblijf in Fins Lapland nabij de Russische grens is adembenemend, de lodge is knus ingericht en gastvrijheid is hier een echte familietraditie. Logeren in deze lodge is een kennismaking met de natuur én de Finse gastronomie. De zussen Katja en Sirpa werken met lokale producten van boeren en jagers uit de omgeving en zetten dagelijks de heerlijkste gerechten voor. Klik hier voor meer informatie.

Hamn, een plaats vol historie
Het feit dat het Noorse Koningshuis hier wel eens hun ‘Koninklijk jacht’ aanlegt, zegt eigenlijk genoeg. Hamn of ’Havn’ (haven) is een plaats op het eiland Senja vol historie. Hier hebben de bewoners eeuwenlang met én van de oceaan geleefd. In 1881 werd Hamn een handelspost en vissersdorp. De sfeer daarvan is nog overal te proeven, want de oude gebouwen zijn in 1994 verbouwd tot een bijzonder stijlvol vakantieverblijf. Hamn i Senja is gelegen in een levendige baai, met bootjes in de haven, mensen die een leuke zee-excursie gaan maken (bijvoorbeeld een walvisafari) of lekker zitten te borrelen op de pier. Het verblijf bezit ook een privé vuurtoren met een 360 graden panoramisch uitzicht over het fjord en de bergen. En houd je van lekker eten? Hamn i Senja heeft een zeer goede keuken die gebruik maakt van ecologische producten uit de arctische wereld. Verse vis en zeevruchten zijn hier dagelijkse kost. Klik hier voor meer informatie.

Koninklijke allure
Finland, ‘het land van de duizend meren’, telt niet alleen 188.000 meren, maar volgens ruwe schattingen vind je er ook minimaal 1,5 miljoen sauna’s in alle soorten en maten. In werkelijk alle bungalows en appartementen zit wel een sauna en bij zo’n beetje ieder meer zie je er wel een staan. Alleen de ligging van een sauna is vaak al onvergetelijk mooi. Zeker als je het hebt over de hout gestookte sauna bij lisakki Village bij het nabijgelegen plaatsje Ruka in Fins Lapland. Slapen doe je in het priesterhuis Papin Talo, een luxueuze lodge in Iissakki Village. De lodge ligt pal naast het Rukajärvi meer en de houtgestookte sauna, waardoor je vanuit je kamer of de sauna gegarandeerd bent van een prachtig uitzicht. Niet voor niets hebben zelfs Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hier hun vakantie doorgebracht. Na een actieve vakantiedag in Lapland (ga eens beren spotten, maak schitterende wandelingen in het Oulanka National Park of geniet van saunayoga) word je ’s avonds verwent door de kok met een heerlijk diner. En… ga je vooral niet haasten, want in het noorden van Scandinavië geniet je lekker lang van het buitenleven. Hier gaat de zon tenslotte niet of een stuk later onder dan bij ons in Nederland.

Noordkaap
De Noordkaap is voor veel mensen het ultieme reisdoel, noordelijker kan namelijk niet. Zodra de Middernachtzon met een adembenemend lichtspel grip krijgt op het 300 meter hoge rotsmassief, weet je dat deze ervaring voor altijd bij zal blijven. Nog nooit was je zo dicht bij de Noordpool… Vlakbij Honningsvåg ligt, in een surrealistisch landschap, het Scandic Hotel Noordkaap. Dit hotel ademt de Noordkaap! Reizigers uit alle windstreken komen hier samen om de laatste etappe naar de Noordkaap te volbrengen. Vanaf hier rijd je over de enige weg die het stadje van de Noordkaap scheidt. Deze weg is 34 kilometer lang en staat voor zeldzame schoonheid. Hier bevind je je eigenlijk in het enige poollandschap dat Europa rijk is. Klik hier voor meer informatie.

Noot voor de redactie
Voor vragen en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, telefoon: 055 – 5760030, mail: paul@jprcommunicatie.nl.