Rush Hour van ThinkFun is helemaal van deze tijd. Want… met deze breinbreker is het de bedoeling om keer op keer met je rode auto uit een monsterfile te ontsnappen. Maar dat is moeilijker dan je denkt! Alleen door de andere auto’s op de juiste manier naar voren, achteren en naar links of rechts te schuiven, lukt je om de weg vrij te krijgen. Denk je dat de eerste opdracht gemakkelijk was? Kaart voor kaart wordt het niveau steeds moeilijker.

Hoe werkt het?
Bij iedere opdracht plaats je eerst alle vrolijk gekleurde auto’s en vrachtwagens, zoals in de illustratie is aangegeven, op het spelbord (het verkeersrooster). Nu is het een kwestie van logisch nadenken. Verschuif alle voertuigen zo totdat de weg vrij is voor de rode auto. Kun je ‘m door de opening naar buiten schuiven? Jij wint! Op naar kaart 2, de volgende uitdaging! Het is overigens verboden om auto’s en vrachtwagens van het verkeersrooster op te tillen, blijf op de rijstrook!

40 breinbrekers
Met Rush Hour ga je aan de slag met 40 breinbrekers met een moeilijkheidsgraad die steeds oploopt (van beginner tot expert). Voor iedereen is het echter wel aan te raden om met kaart 1 te beginnen. Op deze manier leer je het systeem van schuiven goed kennen. Kom je er op een gegeven moment echt niet meer uit? Op de achterkant van de kaart staat de oplossing. Lukt het je om alle breinbrekers op te lossen? Speel het later dan gewoon opnieuw, want Rush Hour houdt je hersens voortdurend aan het werk.

Overal mee naar toe te nemen
Of je nu thuis aan tafel of op de bank zit of dat je met de trein, auto of vliegtuig reist. Rush Hour kun je werkelijk overal spelen. Alle onderdelen, van je rode auto tot de 15 hinderende voertuigen en de breinbrekerkaarten die je gemakkelijk in het laatje van het spelbord schuift, doe je in het bijgeleverde zakje om vervolgens uit te pakken waar je maar wil.

Over ThinkFun
Of het nu gaat om het prikkelen van jonge geesten of om plezier voor het hele gezin, de innovatieve spellen van ThinkFun zetten je aan het denken én maken je aan het lachen. Vooral kinderen oefenen het logisch en geconcentreerd nadenken. Voor volwassenen is het op en top hersengymnastiek en senioren blijven spelenderwijs mentaal fit. Kortom; de spellen van ThinkFun dagen iedereen uit.

Nog meer ThinkFun
Naast Rush Hour heeft ThinkFun nog veel meer leuke breinbrekers. Wat te denken van Circuit Maze, een elektrisch logicaspel. Plaats de verschillende speelstukken zo op het spelbord dat een stroomkring wordt gesloten en de gekleurde lichten gaan branden. Of probeer Gravity Maze eens. Hier combineer je de transparante torens zo op het spelbord, dat de metalen kogel door alle torens rolt en in de rode eindtoren komt? Laser Chess combineert op unieke wijze een fascinerende lasertechniek met het inzicht van schaken. Wie lukt het zijn spiegelende schaakfiguren zo op het spelbord te plaatsen, dat de laserstraal de koning van de tegenstander treft en daarmee elimineert? Voor nog meer uitdagende ThinkFun spellen kijk je op www.think-fun.nl.

Prijs en verkrijgbaarheid
Rush Hour is geschikt voor jong en oud (vanaf 8 jaar) en is zowel online als bij speelgoedwinkels te koop voor een consumentenprijs van € 24,99. Voor meer informatie kijk je op www.think-fun.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over Rush Hour of de andere ThinkFun spellen kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, telefoon: 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.