De Beeldentuin in Garderen, waar ieder jaar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, is omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je terug gaat naar het Engeland van 1850. Van 28 tot en met 30 november én van 4 tot en met 7 december kunnen bezoekers genieten van de leukste kramen, producten en allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens.

Een aantal zandcreaties blijft staan!
De Winterfair wordt alweer voor de twaalfde keer georganiseerd en is groter dan ooit. Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes. En… schrijf een wens voor een ander en hang je kaart in de grote en vrolijk verlichte wensboom! Wellicht komt je wens wel uit! En bezoekers die dit jaar niet in de gelegenheid waren om ’t Veluws Zandsculpturenfestijn te bezoeken, hebben geluk. Want… zandcreaties zoals de dierenwereld, die je vindt in een enorme overdekte ruimte, de imposante skyline van maar liefst 18 meter lang en de onderwaterwereld, waarbij lichtprojecties zorgen voor een verrassend watereffect, blijven tijdens de Winterfair staan.

Inspiratie opdoen!
Meer dan tachtig gezellig verlichte tenten, kraampjes en stands met inspirerende producten vind je zowel binnen als buiten op de Winterfair. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met haar oude gevels waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met de leukste producten en ideeën voor in je eigen huis. Even op adem komen? In Brasserie-lunchroom de Rozentuin, waarbij je wordt bediend door onder andere mensen met een verstandelijke beperking, staan lekkere winterse gerechten voor je klaar. Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje chocolademelk met een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet. Ook op het overdekte en sfeervolle winterterras ben je natuurlijk van harte welkom voor een winterse versnapering!

Weer of geen weer
De donkere dagen voor Kerst spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling. De Winterfair in Dickenssfeer is dan hét ideale dagje uit voor jong en oud! Buiten gebeurt er werkelijk van alles. En… vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor een winterse wandeling. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je ook binnen, want ook daar is volop te zien en te doen. Bezoek een van de vele kramen en neem zeker een kijkje bij het dierenrijk, een enorm bouwwerk van zand waarin de makers maar liefst vijftig dieren hebben verwerkt, van groot tot klein. Weet jij ze allemaal te vinden? Ga er maar eens lekker voor zitten op het terras dat uiteraard helemaal in winterse sferen is aangekleed. Hier kun je ook op je gemak genieten van optredens van koren en muzikanten die hier met regelmaat optreden.

Prijs & openingstijden
De Winterfair in Dickensstijl, met een binnen- en buitenterrein, vindt plaats van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 november én van woensdag 4 t/m zaterdag 7 december 2019 in de Beeldentuin in Garderen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag sluit de Winterfair om 17.00 uur. De toegangsprijzen bedragen € 7,50 (14 jaar en ouder). Kinderen t/m 13 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie over de Winterfair in Dickensstijl is te vinden op www.winterfairgarderen.nl (auto kun je gratis parkeren!).

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de Winterfair in Dickensstijl kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon: 055-5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl. U kunt ook contact opnemen met Eric Koetsier van De Beeldentuin, telefoon 0577-462482, e-mail: info@debeeldentuin.nl.