Al eiland-hoppend kennis maken met een paradijselijk groene natuur met metershoge varens en palmen, theeplantages, watervallen, kratermeren, grotten, uitgedoofde vulkanen en warme bronnen waarin je heerlijk kunt relaxen. Waar vind je dat nog in Europa? Op de Azoren om precies te zijn! Vivencia Travel, de Spanje én Portugal specialist, voegt deze Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan dan ook toe aan hun reisaanbod.

Azoren: paradijs voor natuurliefhebbers
Op een wereldbol zijn de negen bewoonde eilanden van de Azoren met het blote oog maar lastig te spotten. Maar… dat neemt niet weg dat hier heel veel moois te zien én te beleven is. Daarom heeft Vivencia Travel drie fantastische rondreizen samengesteld. Met de 15-daagse fly&drive rondreis ‘Vivencia Traveler Azoren’ bezoek je maar liefst vier verschillende eilanden, die telkens verrassingen voor je in petto hebben. En… omdat de reisspecialisten van Vivencia Travel alle kleinschalige accommodaties zelf hebben bezocht, kunnen ze met zekerheid zeggen dat je op de mooiste plekjes overnacht. Zelfs een heus fort met uitzicht op zee is één van de adressen die je bezoekt!

Vulkanische hotspot bezoeken
Bijzonder op het eiland São Miguel is het veel bezochte Furnas, een dorpje met een luchtje eraan. Want hier stoomt het, bubbelt het en ruikt het naar zwavel. Het zal je daarom niet verbazen dat Furnas vooral bekend staat vanwege de thermale baden. Na een stevige wandeling is relaxen in dampend vulkanisch water in een groene oase van varens en palmen, dan ook een ideale afsluiting. Tip! Op het meest westelijke punt van het eiland kun je zwemmen in een baai met vulkanisch verwarmd zeewater van wel 30 graden. De weg er naar toe is wonderschoon. Kratermeren liggen blauwgroen te schitteren onder flarden mist, je komt theeplantages tegen en metershoge bloeiende hortensia’s staan als haag langs elke weg.

Wandelen op de Azoren
Pico is na São Miguel het grootste eiland van de Azoren. Het landschap wordt gedomineerd door de gigantische ‘Montanha do Pico’. Met een hoogte van 2351 meter is deze vulkaan de hoogste berg van Portugal én een echte traktatie voor iedereen die van wandelen houdt. Boven wacht een beloning, want het uitzicht is fenomenaal. Ben je avontuurlijk ingesteld? Bezoek dan eens (samen met een gids) één van de vele vulkanische grotten en tunnels die het eiland rijk is. Iets heel anders, maar zeker niet minder leuk, zijn de voor de kust zwemmende dolfijnen en walvissen. Hier zijn de wateren zeer voedselrijk en daar komen deze prachtige zeezoogdieren maar al te graag op af. Dat is wel een excursie waard! Vanuit het dorpje Lajes do Pico boek je gemakkelijk een safari op zee.

Eten & drinken
Of je nu van vlees of vis houdt of vegetarisch bent. Op de Azoren kom je wel aan je trekken. De vele verse vissoorten, die recht uit de zee komen, worden omgetoverd tot een tongstrelend gerecht. Ga je voor vlees? Probeer dan eens de ‘cozido das Furnas’, een uniek gerecht dat ondergronds wordt bereid door de hitte die door de aarde wordt vastgehouden. Nieuwsgierig hoe het wordt klaargemaakt? Kom dan vooral even kijken aan de rand van het vulkaanmeer op het eiland São Miguel. Proef ook van de vele soorten kaas, waarbij ieder eiland natuurlijk beweert dat hun kaas de beste is. Ook de witte en rode wijnen van voornamelijk de Verdelhodruif zijn van een uitstekende kwaliteit en komen meestal van het eiland Pico. Dol op ananas? Op het eiland São Miguel vind je een grote ananasplantage. Ga op dit eiland ook eens kijken bij Europa’s oudste theeplantage waarbij je er een gratis theeproeverij bij krijgt. Of maak een wandeling langs de uitgestrekte velden (zo’n 6 kilometer).

Altijd aangenaam
Of je nu in de winter of in de zomer naar de Azoren gaat, op deze eilandengroep is de temperatuur altijd aangenaam. In de zomer stijgt de temperatuur naar zo’n 26 graden, terwijl de thermometer tijdens de wintermaanden de 18 graden aantikt. Ga je met Vivencia Travel op reis naar de Azoren, dan bezoek je altijd de eilanden São Miguel en Pico. De overnachtingen in accommodaties op bijzondere locaties zijn inbegrepen, net als het ontbijt, de retourvlucht (incl. de binnenlandse vlucht(en)) en je huurauto van Sunny Cars. Tevens ontvang je naast een uitgebreid reispakket ook een wandelgids en een gedetailleerde kaart van de Azoren met de beste wandelroutes. En… last but not least: Vivencia Travel compenseert de CO2 uitstoot van je reis via GreenSeat!

Over Vivencia Travel
Vivencia Travel is dé Portugal & Spanje specialist. Met een klein en hecht team van reisspecialisten, die de bestemming en accommodaties als geen ander kennen, regelen zij een onbezorgde vakantie op maat. Of je voorkeur nu uitgaat naar de Azoren, het Portugese bloemeneiland Madeira, een stedentrip in Portugal, Andalusië in het zuiden van Spanje of één van de Spaanse eilanden: laat je Vivencia Travel jouw reis regelen, dan kom je op onverwacht mooie plekken, maak je kennis met een totaal andere manier van leven en ontmoet je bijzondere en gastvrije mensen. Beleven én ontdekken, dat is waar Vivencia Travel voor staat! Klik HIER voor meer informatie over de reizen naar de Azoren. Voor het complete aanbod klik je HIER.  

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over de reizen naar de Azoren en/of het complete reisaanbod, kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, telefoon: 055-5760030, mail: paul@jprcommunicatie.nl.