Weekendje groen doen op de Veluwe? Dan ben je bij Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel op het juiste adres! Dit hotel, met de Veluwe als achtertuin, is al meer dan 40 jaar een begrip en is inmiddels uitgegroeid tot een heuse Hotelhoeve. Je bent er niet alleen te gast in het hotel, maar op het 20 hectare bosrijke terrein maak je ook kennis met andere verrassend leuke plekken. Ga bijvoorbeeld eens culinair genieten in Huisje James, doe mee met een kookworkshop en wijnproeverij in een heus landhuis of laat je bij ’t sfeervolle Buitenhuisje informeren over alle (buiten)activiteiten zoals spannende valkeniersshows, koetsritten en huifkartochten. En… vanaf het hotel wandel of fiets je zo de bossen in. En ja, zelfs je paard is welkom!

Met je eigen paard naar de Veluwe
De Cantharel is niet zomaar een hotel maar óók een paardenhotel! Vanaf het paardenhotel leidt een onverhard pad naar ruim 200 kilometer ruiterroutes voor een onvergetelijke tocht door bossen, over heidevelden en uitgestrekte zandverstuivingen. En… net als de fietsroutes, zijn ook alle ruiterroutes voorzien van een knooppuntennetwerk. Op deze manier plan je heel gemakkelijk de tocht die jij wil maken. De dag sluit je af met een drankje in de blokhut, uitkijkend over de paardenweide. Overnachten doe je in een sfeervolle kamer met veranda, waarbij je uitkijkt op bossen en weilanden, terwijl je weet dat je paard dik in het stro staat in een van de luxe stallen. Klik HIER voor één van ruiterarrangementen.

Outdoor activiteiten
Wil je vanaf de Cantharel de natuur in? Laat je dan eerst eens informeren in ’t Buitenhuisje nabij het paardenhotel. Buiten ruik je de geur van brandend hout uit de vuurkorven en binnen is de ruimte gezellig en landelijk ingericht en worden al je vragen beantwoord door echte Veluwe-kenners. Wat zijn de mooiste wandel- en fietspaden? Welke ruiterroute is geschikt voor mij? Hier kun je ook terecht voor het huren van een (elektrische) fiets of mountainbike. Want… vanuit het hotel zijn ook voor mountainbikers prachtige tochten uitgezet. Wil je de omgeving op een heel andere manier ontdekken? Ga dan voor een koetsrit of huifkartocht? Bij ’t Buitenhuisje koop je ook alvast je kaartjes voor de attractieparken in de omgeving. Klik HIER voor meer informatie.

Dineren in Huisje James
Een onvergetelijke culinaire avond beleef je in Huisje James. Dit restaurant vind je, verscholen in het groen, op een sprookjesachtige locatie achter het hotel. Om er te komen, maak je vanaf de parkeerplaats van het hotel een gezellige wandeling langs de groentetuin van de Cantharel. Even later zie je tussen de bomen een prachtig rietgedekt landhuis, het voormalige woonhuis van de familie James. Je wordt ontvangen in de vroegere werkplaats van de familie, waar de heer James sleutelde aan zijn oldtimers. Nu is het een sfeervolle ontvangstruimte waar je een hapje en drankje geserveerd krijgt voordat je in Huisje James aan tafel gaat. Dat het culinair genieten is bij Huisje James blijkt wel uit het feit dat het restaurant eind vorig jaar is beloond tijdens de presentatie van de culinaire gids GaultMillau 2019. Als nieuwe binnenkomer heeft het restaurant de Prijs Plezier Award gewonnen, die wordt toegekend aan een restaurant dat een bijzondere beleving biedt en ook nog eens vriendelijk is geprijsd. Klik HIER voor meer informatie.

De Cantharel, culinair genieten
De Cantharel biedt meer voor alle fijnproevers. In het restaurant van de Cantharel geniet je van duurzame en culinaire à la carte gerechten. Heerlijke nieuwe streekgerechten voor lunch en diner met al het vers van de Veluwe. Ontdek ook eens het onbeperkte Live Cooking buffet of de zondagsbrunch. Zelf koken? Reserveer dan eens een kookworkshop met wijnproeverij in het naast het hotel gelegen landhuis. Chef-kok Justa van Ryssen, die o.a. werkzaam is geweest bij de Librije, verzorgt een creatief avondvullend programma en bereid samen met de groep een 4-gangen diner. De sommelier selecteert er de mooiste wijnen bij en leert je de kneepjes van het vak over proeven en gastvrijheid. Klik HIER voor meer informatie.

Wellness
Na een dag vol met buitenactiviteiten, kun je bij de Cantharel ook terecht voor een ontspannende lichaamsmassage of een gezichtsbehandeling. Maak je liever gebruik van de sauna, het Turks stoombad en de heerlijk verwarmde waterbedden? Ook dat kan bij de Cantharel. Om het buitengevoel nog meer te benadrukken start de Cantharel medio 2019 met de bouw van een Wellnesstuin met een binnen- en buitenzwembad, een tuin met sauna’s en relaxbedden speciaal voor de hotelgasten. De verwachte opening van de Wellnesstuin is december 2019. Klik HIER voor meer informatie.

Prijs en verkrijgbaarheid
Voor meer informatie en/of reserveringen kijk je op www.vandervalkapeldoorn.nl. Op deze website vind je overigens ook informatie over de verschillende arrangementen, leuke eten & drinken tips, alle wellness mogelijkheden en outdooractiviteiten.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over de Cantharel kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, telefoon 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl.