Voigt Travel gaat komende zomer over een langere periode vliegreizen aanbieden naar het Arctisch gebied. Het vluchtschema is uitgebreid van 7 naar maar liefst 17 weken en er wordt, in samenwerking met Transavia, rechtstreeks gevlogen op twee bestemmingen in Fins en Zweeds Lapland. Daarmee is niet alleen het uiterste noorden van Scandinavië nog beter bereikbaar, maar kun je nu een zomer lang het Pure Noorden verkennen. In de maanden juni en juli geniet je van de Middernachtzon, terwijl eind augustus/begin september de Indian Summer intreedt, waarbij de kans op het zien van het magische noorderlicht groot is. En… ook voor rondreizen in het noorden van Noorwegen, zoals het bezoeken van de Noordkaap en de Lofoten / Vesterålen, zijn beide luchthavens een perfecte start voor een onvergetelijke vakantie.

Het echte into-the-wildgevoel is dichterbij dan je denkt
Voigt Travel vliegt in de periode van 6 juni t/m 12 september zonder overstappen naar Skellefteå in het noorden van Zweden en in de periode van 20 juni t/m 26 september naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Daarbij is er gekozen voor een vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport (in plaats van Schiphol) in verband met de goede bereikbaarheid voor de reiziger. En… in nog geen drie uur vliegen ben je al op de poolcirkel. Laat je overweldigen door de rust, de ruimte en de adembenemende schoonheid in deze laatste wildernis van Europa. Kortom; het echte into-the-wildgevoel is dichterbij dan je denkt. Voor een comfortabele en toch heel avontuurlijke vakantie hoef je dus echt niet helemaal naar Canada of Alaska.

Kleurrijk Scandinavië
Voigt Travel vliegt komende zomer tot bijna eind september op het Pure Noorden. Hierdoor is het nu ook mogelijk om te genieten van misschien wel de mooiste periode van het jaar. Want, als de zomer langzaam overgaat in de herfst schijnt de zon en is de lucht blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen en zie je bessen in overvloed. Deze intense periode van herfstkleuren – of ‘Indian Summer’, zoals wij het noemen – is een spectaculair natuurverschijnsel. En… je hebt zelfs grote kans om in deze tijd (eind augustus / september) het magische noorderlicht weer te spotten omdat het weer sneller donker wordt.

Hoe noordelijker hoe mooier
Voor veel mensen is de Noordkaap het ultieme reisdoel, noordelijker kan namelijk niet. Met de rechtstreekse chartervluchten van Voigt Travel is de Noordkaap nu binnen handbereik. Maar dat is niet het enige! Ontdek het hooggebergte van Zweeds Lapland, de Sami cultuur en bezoek de mijnstad Kiruna waar je kunt overnachten in het wereldberoemde ijshotel, dat ook in de zomer geopend is. Ga naar de Noorse eilanden de Vesterålen of de Lofoten waar je kunt kajakken tussen indrukwekkende fjorden? Of… ga de zee op met een RIB-boot en aanschouw met eigen ogen duikende walvissen. Wil je beren in hun natuurlijke leefomgeving zien. In Finland, nabij de Russische grens, kan het! Je hebt het met de rondreizen van Voigt Travel helemaal zelf in de hand. En… je haalt echt alles uit een dag, want in de zomer schijnt de zon hier 24 per dag!

Over Voigt Travel
Voigt Travel is een eigenzinnige reisorganisatie met een grote voorliefde voor de nog onontdekte uithoeken van Europa, waarbij de roots van het bedrijf in het Pure Noorden liggen. Met een klein en hecht team van reisspecialisten regelen zij een onbezorgde, comfortabele en toch hele avontuurlijke vakantie. Laat je Voigt Travel je reis regelen, dan kom je op onverwacht mooie plekken, maak je kennis met een totaal andere manier van leven en ontmoet je hele bijzondere mensen. Kortom: van reizen naar beleven. Dat is waar Voigt Travel voor staat. Voor meer informatie over het complete aanbod kijk je op www.voigt-travel.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over de reizen die Voigt Travel aanbiedt, kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof. Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon: 055 – 5760030, email: paul@jprcommunicatie.nl.