Ben je zo ongeveer tussen de zes en de tien jaar oud en ben je gek op leuke weetjes? Speel dan eens het nieuwe Quizzen en Weetjes van tiptoi® van Ravensburger. Er zijn maar liefst vier varianten, waarbij verrassende weetjes je alles leren over bijvoorbeeld roofdieren. Want weet jij of tijgers kunnen zwemmen, hoe lang een anaconda wordt of hoe snel luipaarden eigenlijk zijn? Goed geluisterd naar de slimste stift ter wereld? Laat je kennis dan testen in de quizronde en misschien word jij wel de nieuwe quizkampioen!

Quizzen & Weetjes
Quizzen & Weetjes kent verschillende spelvormen. Wil je eerst meer ‘weetjes’ horen, tip dan met de stift op het symbool van de gloeilamp. Tip daarna op het plaatje en de stift geeft je hier meer informatie over. Heb je goed geluisterd en ben je toe aan een quiz? Tip dan op de dobbelsteen. Bij de quiz is Capt’n Quizzo de spelleider. Hij vertelt je heel duidelijk wat je moet doen. Wanneer alle spelers zijn aangemeld, begint de quiz waarbij iedereen om de beurt een vraag krijgt gesteld. Soms wordt er een vraag gesteld waarbij je moet aangeven of dit goed of fout is. Soms krijg je een meerkeuzevraag of een opdracht waarbij je bijvoorbeeld in de juiste volgorde moet aangeven welk dier het oudst wordt. En… voor ieder goed antwoord krijg je natuurlijk quizpunten. Wie verzamelt de meeste punten?

Voor ieder wat wils
Tiptoi® Quizzen & Weetjes is er in vier varianten. Zo kun je gaan voor ‘Gevaarlijke Roofdieren’, ‘Spannende Uitvindingen’, ‘Fascinerende Paarden’ en het ‘Menselijk Lichaam’. Voor ieder wat wils dus! Bovendien kun je het echt overal spelen, alleen of met meerdere personen. En door het kleine formaat neemt het spel nauwelijks ruimte in beslag en is dus ideaal om mee te nemen tijdens je vakantie. Zelfs een lange rit in de auto hoeft niet vervelend te zijn als je Quizzen & Weetjes bij de hand hebt. Eén ding is zeker! De interactieve tiptoi® stift neemt jou of jullie mee in een wereld vol leuke en interessante weetjes. Straks weet je zelfs meer dan je ouders. Stel ze later maar eens een paar vragen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Quizzen & Weetjes, voor 1 – 6 spelers, heeft een prijs van circa € 9,95 en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Alle tiptoi® producten hebben stuk voor stuk een thema dat kinderen (en ouders) aanspreekt en… het is gemakkelijk in gebruik. Het tiptoi® assortiment bestaat uit boeken, spellen en puzzels voor kinderen van circa 3 – 10 jaar. Een tiptoi® stift koop je los of is bijgesloten bij een starter-set. Meer informatie is te vinden op www.ravensburger.nl of op www.tiptoi.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over Quizzen & Weetjes van tiptoi® kunt u contact opnemen met JPR Communicatie, Prof. Röntgenstraat 8, 7311 AM in Apeldoorn. Telefoon 055 – 5760030, e-mail: paul@jprcommunicatie.nl

Over tiptoi®
Met tiptoi® van Ravensburger ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld. Ga aan de slag met de interactieve stift en tip plaatjes of teksten aan. Er gebeurt altijd iets! De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt je uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Quizzen & Weetjes, dé kennisquiz die je overal gemakkelijk speelt, is de nieuwste toevoeging aan het tiptoi® assortiment dat bestaat uit spellen, boeken en puzzels. De interactieve stift is te gebruiken voor ieder tiptoi® product door simpelweg gratis het programma van het juiste spel te downloaden. Voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden. Bij een starter-set is de stift inclusief.